Axel sejlede med Marilyn Anne på Lions Adventure i 2017:

Axel sejlede med Marilyn Anne på Lions Adventure i 2017: "En megafed tur", siger han. Foto: Anette Bonde.

"Et lille samfund, man skal have til at fungere"

Axel Koudal Nystrøm havde en herlig tur med Marilyn Anne i 2017

Af
Anette Bonde

ung Axel Koudal Nystrøm, Ebeltoft, sejlede med skoleskibet Marilyn Anne i 2017. Ligesom Kasper, der sejler med i år, blev han plukket ud af Ove Schmidt, Lions Mols.

Lions står bag Lions Adventure, der lejer skoleskibet for en uge og giver 24 udvalgte unge tilbuddet om en uge ombord med de fornøjelser og pligter, der følger med.

Nød samværet

Det blev en uge, hvor Axel både nød samværet, og så fik han ikke så lidt med sig i land. Den lærte ham blandt andet at få overstået praktiske pligter i stedet for at udskyde dem.

"Der var mange regler og disciplin, men det er jo et lille samfund, som man skal have til at fungere. På de skibe dur det ikke, at man går og er sur og ikke gider at høre efter."

Ligesom Kasper har han bidt mærke i, hvor meget fraværet af mobiltelefonen betyder for samvær.

"Det var en megafed tur. Der var ingen telefoner, så vi snakkede rigtig meget med hinanden. Det viste sig også, at vi havde nogenlunde de samme interesser."

Axel havde et skateboard med og så var han glad for, at der også var to dårlige guitarer ombord. De var bedre end ingenting, for han er glad for musik.

Han vil gerne ud at sejle igen, måske i forbindelse med det sabbatår, han har planer om. Men sømand skal han ikke være. I stedet håber han at få foden indenfor i musikbranchen.

Publiceret 18 July 2019 09:30