Borgmester Ole Bollesen og rektor Brian Bech Nielsen. Pressefoto

Borgmester Ole Bollesen og rektor Brian Bech Nielsen. Pressefoto

Vil styrke innovation og udveksling af viden

Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet skal lave flere fælles forskningsbaserede projekter

udvikling Borgmester Ole Bollesen og rektor Brian Bech Nielsen fra Aarhus Universitet skrev 2. juli under på en samarbejdsaftale med fokus på fælles innovation og vidensdeling. Aftalen skal bane vejen for flere fælles forskningsbaserede projekter og lettere adgang til ny viden inden for blandt andet sundhedsområdet og iværksætteri.

Syddjurs Kommune arbejder med et stærkt udviklingsorienteret fokus på alle driftsområder - det gælder blandt ny velfærdsteknologi, digital omstilling og brug af data på nye måder. Det kræver løbende adgang til ny viden, nye kompetencer og en struktureret tilgang til innovation.

Erhvervslivet inddrages

Syddjurs Kommune har derfor fundet en naturlig partner i Aarhus Universitet, der har mange års erfaring med fælles forskningsprojekter, opsamling af data og deling af den nyeste forskningsbaserede viden.

I aftalen lægges der op til et styrket videnssamarbejde indenfor en række områder, hvor også kommunens erhvervsliv kan inddrages.

Borgmester Ole Bollesen udtaler i en pressemeddelelse:

"Jeg er meget tilfreds med, at vi har kunnet indgå en samarbejdsaftale med Aarhus Universitet. Der er et stort potentiale i fælles forskning og vidensdeling, som i den sidste ende vil komme vores borgere til gode. Mange af vores opgaver er nemlig komplekse og løses bedst i samarbejde med både virksomheder, borgere og andre myndigheder. Og så har Aarhus Universitet også en række af landets førende forskere med den nyeste viden indenfor sundhed, natur, iværksætteri og flere andre områder - den viden er vi naturligvis glade for at få lettere adgang til."

Også rektor Brian Bech Nielsen glæder sig:

"Samarbejdet med Syddjurs Kommune åbner nye døre for både studerendes fremtidige jobmuligheder og for at anvende AU's forskning til gavn for borgerne. Vi ser frem til konkrete samarbejder om praksisnære specialer inden for sundhedsområdet og styrket iværksætteri i AU's Iværksætterfabrik og iværksættermiljøet Ny Malt i Ebeltoft."

gs

Publiceret 22 July 2019 08:00