Bente Elisabeth har udstillet på flere prominente udstillingssteder i både Danmark og udlandet. Pressefoto.

Bente Elisabeth har udstillet på flere prominente udstillingssteder i både Danmark og udlandet. Pressefoto.

Art Gallery Mols: Made in Mols og leverandør til hele verden

Lidt uden for Vrinners på Mols, på Vråvej 5, finder man Art Gallery Mols, hvor kunstneren Bente Elisabeth gerne tager imod sommergæster

sommer Her er pensler og oliemaling i gang næsten hver dag, og der er masser at kigge på.

"Du kan godt være der længe, for hvert af billederne fortæller noget forskelligt," fortæller Bente Elisabeth.

I Danmark har Bente Elisabeth slået igennem med udstillinger i hele landet, flere af dem på prominente udstillingssteder som Silkeborg Bad og Frederikshavn Kunstmuseum. Udlandet har også fået øje på hende, og hendes malerier har været udstillet i Norge, Island, Grønland, Færøerne, Belgien, USA og Indien, både i gallerier og med soloudstillinger.

Et af hendes malerier, et blomstermotiv, har i øvrigt fået permanent placering hos Dronning Margrethe, der fik ét af hendes billeder overrakt i forbindelse med indvielsen af Nationalpark Mols Bjerge i 2009. Efterfølgende ringede dronningens kabinetssekretær til Bente Elisabeth og fortalte, at dronningen var meget glad for netop dette billede.

Bente Elisabeth har jævnligt grupper og selskaber på besøg, hvor hun fortæller om sin kunst og sin arbejdsform. Tit er hun også ude og holde foredrag i kunstforeninger.

"Når klimaet bløder"

I mange år har hun desuden været optaget af klimaforandringerne og har blandt andet taget initiativ til et nordisk samarbejde med udstillingen ”Rød Sne - når klimaet bløder” med deltagelse af billedkunstnere, musikere og videnskabsfolk fra Grønland, Færøerne, Norge, Island og Danmark.

Bente Elisabeth Endresen stammer fra Tromsø i det nordligste Norge. Hendes malerier afspejler hendes fascination af naturen, det nordiske, det arktiske. Og så elsker hun istidslandskabet på Mols, hvor hun har boet i mange år.

Art Gallery Mols er åbent efter aftale. Man kan også booke tid til mindre grupper, hvor man får en indføring i Bente Elisabeths vej ind til abstrakt kunst.

Publiceret 23 July 2019 16:00