Bo Skovhus. Pressefoto.

Bo Skovhus. Pressefoto.

Klassiske sangere fra den europæiske top mødes i Ebeltoft

To af Danmarks største operasangere mødes for første gang til koncert under Østjyllands store klassiske sommerfestival

Det er noget af en sensation, når 'Klassiske Koncerter - i Djurs og Mols' kan præsentere to af årets hovednavne, sopranen Elsa Dreisig og baritonen Bo Skovhus i den måske stærkeste danske vokalparring for tiden.

Begge sangere tilhører den absolutte top i den europæiske operaverden, og på 'I Djurs og Mols' synger de nu sammen for første gang til koncert.

Vandt 'Operalia' i 2016

Den unge sopran Elsa Dreisig er fransk-dansk og hendes karriere har for alvor taget fart efter, at hun i 2016 vandt Placido Domingos konkurrence "Operalia". Hun er fast medlem af solistensemblet på Statsoperaen i Berlin, hendes debut-cd, der udkom sidste år vandt adskillelige priser, og hun er nomineret som "årets sangerinde 2019" ved den store tyske "Opus Klassisk" prisuddeling, der finder sted senere på året.

Bo Skovhus har allerede optrådt med hovedroller på alle de største scener i Europa, og er for tiden aktuel i titelrollen i Tjajkovskis opera 'Eugen Onegin' på Statsoperaen i Hamborg.

Jalousignistrende sange

På festivalen I Djurs og Mols vil de to sammen synge Hugo Wolfs Italienske Sangbogs 46 romantiske, jalousignistrende, skønne og dramatiske sange fra slutningen af det 19. århundrede. Det er 30. juli klokken 19.30 i Ebeltoft Kirke.

Festivalen finder sted for 9. gang med 18 førsteklasses koncerter og arrangementer forskellige steder i Nationalpark Mols Bjerge 23.-31. juli. Festivalen har opbygget et ry, der gør det muligt at tiltrække nogle af tidens største kunstnere, og publikumsinteressen tyder igen i år på at være stor med rekordsalg til alle koncerterne.

-ab

Publiceret 23 July 2019 00:00