Conny Stick Alice Andersen Anna Grethe Aaen og Helle Friis, tilsammen kunstnergruppen PHLOX. Pressefoto.

Conny Stick Alice Andersen Anna Grethe Aaen og Helle Friis, tilsammen kunstnergruppen PHLOX. Pressefoto.

"Vi elsker Hammershøi"

De fire medlemmer af kunstnergruppen PHLOX udstiller hver sin fortolkning af et af Hammershøis malerier

Udstilling "Vi elsker Hammershøi. Så meget at vi er faldet for fristelsen til at lave hver vores pastiche/fortolkning af Hammerhøis ”Interiør, Strandgade 30” i henholdsvis akvarel, oliemaleri, træsnit og puslebillede."

Kunstnergruppen PHLOX's fortolkninger over Hammershøis maleri vil sammen med mange andre værker være udstillet i Tinggalleriet i Ebeltoft 1. - 11. august. Der er fernisering lørdag 3. august klokken 11 - 14.

I sommerhus i Ebeltoft

Da Conny Stick Alice Andersen Anna Grethe Aaen og Helle Friis, tilsammen kunstnergruppen PHLOX, tog på arbejdsweekend i sommerhus ved Ebeltoft i december havde de mange engagerede og lidenskabelige diskussioner om kunst, motiver, farvenuancer ...

"Når vi kom sent i seng skyldtes det diskussioner over det uopslidelige 'hvad er kunst' og stærke meningstilkendegivelser omkring valget af farven kraplak kontra magenta."

Undervejs faldt talen også på Danmarks berømte maler Wilhelm Hammershøi med de tomme rum, hvide døre, grå nuancer og støvkorn, der danser i vinduernes lysstråler. Det førte til udførelsen af og hver sin fortolkning af det berømte maleri 'Interiør i Strandgade'.

Kunstnergruppen PHLOX arbejder i olie, akvarel, med træsnit og puslebilleder. Gennem årene har de udstillet en lang række steder, både separat og sammen som gruppe.

-ab

Publiceret 23 July 2019 14:00