Feldballe Friskole & Børnehus boomer af børn og skal nu i gang med en spændende tilbygning. Foto: Feldballe Friskole & Børnehus

Feldballe Friskole & Børnehus boomer af børn og skal nu i gang med en spændende tilbygning. Foto: Feldballe Friskole & Børnehus

Henning Larsen Architects tegner tilbygning til Feldballe Friskole

Feldballe Friskole planlægger at indvie den nye tilbygning i august 2020

Af
Lars Norman Thomsen

FELDBALLE Feldballe Friskole er et barn af et byrådsflertals beslutning i maj 2009 om at lukke folkeskolerne i Ugelbølle, Nimtofte og Feldballe.

Siden var Feldballe i spil til at skulle være kommunens specialskole, men sådan blev det ikke, fordi de to konservative mandater i det nye byråd, der var kommet til efter valget i november 2009, Sten Friis og Tommy Bøgehøj, som tungen på vægtskålen stemte for Pindstrup, og dermed var kimen lagt til Pindstrupskolen, som vi kender den i dag.

De tre lukkede folkeskoler blev hurtigt alle til friskoler, med succes.

Friskolen i Feldballe har således været i rivende udvikling siden åbningen i 2010.

"Fra at have 80 elever fra 0.-6. klasse, står vi nu med 150 elever fra 0.-9. klasse samt et fuldt belagt Børnehus med både vuggestue og børnehave," fortæller Inge-Lise Kousholt, næstformand i bestyrelsen for Feldballe Friskole.

Undervejs har Feldballe Friskole fået lavet en del renoveringer og opgraderinger på bygningerne. Inden længe tages første spadestik til skolens største byggeprojekt til dato.

Bæredygtighed

Siden starten på udskolingen på Feldballe Friskole har de største elever haft fysik/kemi på Rønde Efterskole, og det har, ifølge næstformanden, været en fin løsning.

"Men allerhelst vil vi gerne have faciliteterne på vores skole. I samme ombæring har vi med glæde konstateret, at vores nuværende udskolingslokaler snart vil blive for små til at rumme årgangene. Derfor planlægger vi en løsning, hvor vi laver en tilbygning til skolen, som kommer til at bestå af fysik/kemi lokale, klasselokale til 8/9 klasse og en lounge," fortæller Inge-Lise Kousholt.

Den nye tilbygning vil i pagt med tidsånden blive bygget af bæredygtige halmelementer, som betyder at Feldballe Friskole opfylder kravene til selv den frivillige lavenergiklasse.

Byggeriet er så spændende, at Realdania har bevilget ingen ringere end et arkitektteam fra Henning Larsen Architects i København til at tegne tilbygningen og styre byggeprogrammet. Arkitekterne arbejder på sagen i øjeblikket. Tilbygningen skal stå klar i august 2020.

Da den nu afdøde arkitekt Henning Larsen i 1959 startede sin tegnestue Henning Larsens Architects havde han én ansat, som var en studerende.

I dag er firmaet et internationalt foretagende med omtrent 190 medarbejdere.

Henning Larsens arkitektur er fordelt over hele verden og afspejler samfundets udvikling i de givne lande.

Med hans værker har han bidraget til udvikling både nationalt og internationalt.

Henning Larsen tegnede bl.a. Operaen på Holmen i København.

Operaen kostede 2,3 mia. kroner at bygge.

Publiceret 04 August 2019 09:00