Frederik Stengaard (stående) er ny viceskoleleder på Kolind Centralskole. Foto: Kolind Centralskole

Frederik Stengaard (stående) er ny viceskoleleder på Kolind Centralskole. Foto: Kolind Centralskole

Frederik Stengaard ny viceskoleleder på KC

Kolind Centralskole har fundet sin næstkommanderende i egne rækker og siger farvel til halvdelen af ledelseskvartetten, der nu reduceres til en trio

Af
Lars Norman Thomsen

KOLIND Kolind Centralskole skifter ud i ledelsen.

Som ny viceskoleleder er således ansat Frederik Stengaard, 44. Et i forvejen kendt og velrenommeret ansigt på skolen fra sine 15 år som lærer på Kolind Centralskole.

Frem til sommerferien bestod ledelsen af kvartetten:

  • Skoleleder Lene Kirkegaard
  • Viceskoleleder Bent Bystrup
  • SFO-leder Jens Henrik Pedersen
  • Adm. leder Bengt Nordqvist

Nu bliver den snart reduceret til en trojka.

Op til ferien sagde skolen således farvel til Bengt Nordqvist, 62, der gik på pension. Bengt Nordqvist, der har en fortid som elev på Kolind Centralskole, indtrådte i ledelsen i august 2010 efter hele 27 år på Bauneskolen i Nimtofte.

Bengt Nordqvist, der var ansat ansat på tjenestemandsvilkår, sluttede som konstitueret skoleleder på Bauneskolen, som et politisk flertal i Syddjurs Byråd, besluttede at lukke for altid i maj 2009 sammen med folkeskolerne i Ugelbølle og Feldballe.

Siden opstod der alle tre steder friskoler, som trives fint den dag i dag.

Farvel til legende

Skolens mangeårige viceskoleleder Bent Bystrup takker også af for at gå på pension.

"Først i september holder vi afskedsreception for Bent. Han er her nogle timer om dagen i de kommende uger og laver overleveringsmøder med Frederik," fortæller skoleleder Lene Kirkegaard.

Bent Bystrup, 65 til oktober, der dimitterede fra Th. Langs Seminarium i 1978, er lidt af en legende i KC-sammenhæng med mere end 40 år på bagen. 19 af dem som viceskoleleder og i flere omgange - efterhånden vel 4-5 gange - også konstitueret skoleleder i de mellemrum, der er opstået fra den tidligere chef har forladt skuden og til en ny har kunnet tiltræde.

"Det er nok sammenlagt blevet til tre år som skoleleder," siger Bent Bystrup, der aldrig selv har haft ambitioner om at blive øverste chef og derfor heller aldrig har lagt billet ind på stillingen som skoleleder.

"Jeg har været udmærket tilfreds med at være i jobbet som viceskoleleder."

Til september vil Frederik Stengaard, Jens Henrik Pedersen og Lene Kirkegaard således udgøre skolens ledelse.

"Jeg glæder mig til samarbejdet med Frederik, som jo med 15 år som lærer på KC bidrager med viden om sted og kultur - men som også har spændende og væsentlige overvejelser i forhold til, hvordan vi fortsat skal udvikle vores skole," siger Lene Kirkegaard.

Publiceret 13 August 2019 16:13