Slangeørnen ved Trehøje. Foto: Flemming H. Nielsen

Slangeørnen ved Trehøje. Foto: Flemming H. Nielsen

Sjælden ørn nyder livet og maden i Mols Bjerge

Af
Lars Norman Thomsen

MOLS Antallet af besøgende til Trehøje i Mols Bjerge er formodentlig fordoblet de sidste par uger, da fugleentusiaster fra hele Danmark er rejst hertil for at få et blik af en sjælden ørn, der har slået sig ned i området.

Det drejer sig om en slangeørn, der normalt tilbringer sommer i den sydlige Europa. Ørnen i Mols Bjerge er en etårig fugl, der er for ung til at yngle og har strejfet rundt i stedet for.

Slangeørnen er noget mindre end de to almindeligste ørne, havørnen og kongeørnen, men den har alligevel et imponerende vingefang.

De tørre, sandede overdrevsarealer ved Trehøje er levested for stålorm, hugorm, firben og andre smådyr, som slangeørnen lever af, og der er tilsyneladende rigeligt med foder, da ørnen har været her siden 1. august og ikke viser tegn på at ville forlade området.

"Dog vil den sikkert flyve sydpå ret snart, da slangeørne tilbringer vinter syd for Sahara. Imens kan fuglefolk glæder sig over det spændende besøg," siger Joy Klein, Feldballe, fra Dansk Ornitologisk Forening.

Publiceret 16 August 2019 15:10