SÆ-udvalgsformand Jan Fischer erkender, at de nye beboere i Lillerupparken burde have kendt deres nye husleje, før de flyttede ind. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

SÆ-udvalgsformand Jan Fischer erkender, at de nye beboere i Lillerupparken burde have kendt deres nye husleje, før de flyttede ind. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Lillerupparken: Jan Fischer ikke rystet over huslejestigninger

SÆ-udvalgsformanden mener dog, at Syddjurs Kommune skal blive bedre til at fortælle borgerne om de økonomiske konsekvenser fremover

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Formanden for Udvalget for Sundhed, Ældre og Social (SÆ-udvalget), Jan Fischer (S), ryster ikke på hånden over huslejestigninger til beboere, der er flyttet fra Ringparken i Ryomgård til Lillerupparken i Rønde, i intervallet 850 - 1.300 kroner.

Tallene gælder, som oplyst andetsteds på siden, for de foreløbig fire beboere som Udbetaling Danmark har beregnet boligydelse til.

"Det kan jeg sagtens leve med som udvalgsformand, fordi beboerne flytter fra noget gammelt og utidssvarende på Ringparken til helt nye og moderne lejligheder i Lillerupparken," siger Jan Fischer, der fuldt ud anerkender og har forståelse for, at beboere, der har haft et langt liv i Ryomgård og skabt sig netværk her, er kede af pludselig at skulle flytte til Rønde og leve den sidste del af deres liv her.

"Det kan jeg sagtens sætte mig ind i, men vi var tvunget til at træffe en politisk beslutning vedr. de utidssvarende plejeboliger på Ringparken. Jeg vil så også lige minde om, at der er 12 minutter i køretid mellem Ryomgård og Rønde, så længere væk er det ikke, at man er flyttet," siger Jan Fischer.

Plads til forbedringer

Til gengæld er udvalgsformanden enig i, at Syddjurs Kommune ikke har været gode nok til at oplyse borgerne om de økonomiske konsekvenser af flytningen.

"Her burde vi have kunnet orientere beboerne og deres pårørende på en langt bedre måde, så vi havde undgået de misforståelser, der har været," siger Ole Bollesen.

Samme holdning har hans forgænger i formandsstolen, nuværende borgmester Ole Bollesen (S):

"Jeg ved ikke, om det har været muligt at få oplysningerne om de nye huslejer frem, før beboerne flyttede ind. Som politiker bliver man jo fanget, når man ikke kan besvare spørgsmål om huslejen," siger Ole Bollesen, der heller ikke rystes af de nævnte huslejestigninger.

"Det synes jeg, ser meget fornuftigt ud, når man tænker på, at beboerne flytter fra noget gammelt byggeri til en helt ny plejebolig."

Publiceret 22 August 2019 19:15