Dit Fitness har sektioner til både motionister og mere hardcore udøvre, som gerne vil løfte jern i større målestok. Foto: Lars Norman Thomsen

Dit Fitness har sektioner til både motionister og mere hardcore udøvre, som gerne vil løfte jern i større målestok. Foto: Lars Norman Thomsen

Senior og søn åbner nyt fitnesscenter på Ceresvej

Unge Christopher Andersen bliver den daglige leder af Dit Fitness i Rønde i de lokaler nær rutebilstationen, der tidligere husede Sport 1 og som har stået tomme siden november 2017

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE I den kommende weekend åbner det nyeste fitnesscenter i Rønde. Dit Fitness står der på facaden på Ceresvej 5 nær rutebilstationen.

Indendørs tager en veltrænet og fit Christopher Andersen, 25, imod, mens en maler er ved at lave den sin sidste finish frem til åbningenlørdag og søndag.

"Vi er meget tæt på at være færdige. Det sidste skal vi nok nå, inden vi åbner," lyder det fortrøstningsfuldt fra Christopher Andersen, der er født og opvokset i Hornslet, men nu bor i Ugelbølle.

Det rektangulære lokale, der tidligere husede Sport 1, har fået et nyt look med indflytningen af det mest moderne udstyr inden for fitness.

Christopher Andersen har en uddannelse som styrke- og fysisk træner - en 1-årig diplom uddannelse fra Dansk Idræts Forbund, som han har taget på Aalborg Sportshøjskole. Foto: Lars Norman Thomsen

Christopher Andersen har en uddannelse som styrke- og fysisk træner - en 1-årig diplom uddannelse fra Dansk Idræts Forbund, som han har taget på Aalborg Sportshøjskole. Foto: Lars Norman Thomsen

Sport 1 skiftede navn til Sportigan i november 2017, da sportsforrretningen flyttede på Kaløtorvet.

Siden da har lokalerne stået tomme.

"Der er Randers Kommune, som ejer bygningen, og vi var enige om, at det var det rigtige for os, at starte Dit Fitness her, da vi samtidig kunne få en god lejeaftale med udlejer," fortæller Christopher Andersen.

Far og søn

Vi er Christopher og hans far, Henrik Andersen, 53, der bor i Hornslet og som agerer partner til sønnen i projektet. Han er primært den administrative del af Dit Fitness.

"Det bliver mig, der bliver det daglige ansigt i Dit Fitness som vores kunder vil møde og kan få alt den hjælp af, som de ønsker," forsikrer Christopher Andersen.

Han vil være der hver dag fra klokken 9 og til klokken 19-20 stykker, og klokken 10-14 i weekends.

Den faste åbningstid hedder klokken 6-23, og alle medlemmer bliver ydstyret med et digitalt kort, som de kan låse sig ind i lokalerne med, når Christopher Andersen ikke selv er tilstede.

Højskoleophold øjenåbner

Der skulle et ophold på Aalborg Sportshøjskole til at overbevise Christopher Andersen om retningen for en kommende erhvervskarriere.

"Jeg har prøvet alle mulige idrætsgrene, men mest svømning. Jeg dyrkede svømningen yderst seriøst og vandt også flere mesterskaber som yngre, men det var først da jeg kom på Sportshøjskolen i Aalborg, at jeg fandt ud af, at jeg kunne gøre min interesse for fysisk træning til mit fremtidige erhverv."

"På Sportshøjskolen havde jeg nogle af landets dygtigste undervisere, bl.a. den tidligere Danmarksmester i vægtløftning, Kim Lynge. Det var virkelig et inspirerende år på alle måder, og det gav mig den nødvendige ballast til at starte Dit Fitness, hvor jeg vil hjælpe udøverne til at blive den bedste udgave af dem selv, som vi skriver på vores facader."

Alle kan være med

Christopher Andersen gør meget ud af at fortælle, at Dit Fitness henvender sig til alle generationer. Ikke kun til de unge, der har ambitioner om at blive smart-i-en-fart.

"Vi har plads til både unge og ældre uanset træningstilstand og tidligere erfaringer med fysisk træning. Jeg står klar til at hjælpe alle med personlige råd og vejledning, lave træningsprogrammer, og i det hele taget sikre, at alle får en god oplevelse og udfører deres træning på den rigtige måde."

Lokalet er delt op, så de, der mest vil motionere, har deres egen afdeling, mens de, der vil løfte tunge vægte, har deres sektion.

"Vi håber på 75 medlemmer inden nytår, og lidt længere ude i fremtiden 250 medlemmer. Endvidere er det selvfølgelig et mål for os, at Dit Fitness bliver så stor en succes, at det gør det oplagt også at åbne i lokaler i andre byer," fastslår en optimistisk og spændt Christopher Andersen.

I åbningsweekenden er han i sving både lørdag og søndag fra klokken 10 til 16.

Publiceret 28 August 2019 18:30