Søren Høg Thomsen er vendt 180 grader efter møde med Venstres øvrige kommuneforeningsformænd i Region Midtjylland. Arkivfoto

Søren Høg Thomsen er vendt 180 grader efter møde med Venstres øvrige kommuneforeningsformænd i Region Midtjylland. Arkivfoto

V-rivegilde: Venstres lokalformand slår en kolbøtte

Søren Høg Thomsen vil nu have Lars Løkke Rasmusen og Kristian Jensen ud af vagten sammen med resten af lokalformændene i Region Midtjylland

Af
Lars Norman Thomsen

"Lars Løkke Rasmussen er vores formand. Det er sådan, det er, og det skulle alle medlemmer respektere. Det er min holdning."

Sådan lød det fra Venstres lokalformand i Syddjurs, Søren Høg Thomsen, Ebeltoft, for mindre end en uge siden til Lokalavisen.

Men nu vender lokalformanden på en tallerken.

Efter et møde tirsdag med Venstres øvrige kommuneforeningsformænd i Region Midtjylland er Søren Høg Thomsen enig med de øvrige formænd i, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen skal ud af vagten.

Det er ikke længere muligt for Venstre, ifølge Høg Thomsen, at finde fodfæste med de to som formand og næstformand.

Hader hinanden

"Jeg anerkender, at jeg sagde noget andet forleden til Lokalavisen, men på mødet med de øvrige kommuneforeningsformænd kom der så mange ting frem, at jeg mener, det vil skade Venstre og være ødelæggende for partiet, hvis Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen ikke trækker sig. Hvis de ikke vil det, må det ske på landsmødet," siger Søren Høg Thomsen.

"De to hader og bekæmper decideret hinanden. Det er komplet uholdbart. Vi fik forlagt flere eksempler på, hvor galt det står til i folketingsgruppen på Christiansborg. Det er ikke motiverende for vores menige folkevalgte at skulle gå rundt på Borgen i evig frygt for, at de bliver sat på de bagerste rækker, hvis de holder med den forkerte. Det er også grotesk at høre, hvordan Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens støtter ringer rundt til andre Venstre medlemmer af folketingsgruppen og fortæller dem, hvem de skal give deres opbakning."

"Venstre trænger til en ny ledelse, det er jeg efter mødet blevet overbevist om. Der er ingen vej tilbage."

Søren Høg Thomsen afventer nu udviklingen af Venstres hovedbestyrelsesmøde fredag og lørdag i Kolding, hvor han selv er med.

Her møder Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen frem med flere af deres sekundanter.

Publiceret 28 August 2019 20:27