Forsiden af den nye australske bog. PR foto

Forsiden af den nye australske bog. PR foto

Nyt forlag udgiver australsk klassiker

Det nyetablerede forlag Forlaget Feldtfos er klar med første udgivelse

RYOMGÅRD Forlaget Feldtfos er klar med sin første udgivelse, en oversættelse af den australske klassiker "Udflugt til Hanging Rock". Romanen fortæller historien om en gruppe skolepiger og deres lærerinde, som forsvinder sporløst under en udflugt i den australske bush i 1900.

Romanen er skrevet af den australske forfatter Joan Lindsay (1896-1984) og udkom første gang i 1967. Romanen fik hurtig klassikerstatus og er blevet omsat til film, tv og teater. Det er første gang romanen udgives på dansk.

Manden bag Forlaget Feldtfos, Søren Feldtfos Thomsen fra Ryomgård, har selv oversat romanen fra engelsk.

"Joan Lindsay var virkelig forud for sin tid. "Udflugt til Hanging Rock" er en forløber for hele "Gone Girl"-trenden i litteraturen i dag, hvor handlingen kredser om mystiske forsvindinger. Samtidig har romanen et dokumentarisk præg, som i årtier har pirret publikums nysgerrighed om, hvorvidt bogen er baseret på en sand historie. Som læser er man fascineret, for man vil jo vide, hvad i al verden, der er sket med de forsvundne skolepiger. Og samtidig giver romanen et virkelig spændende tidsbillede af kostskolesystemet og et lille australsk lokalsamfund omkring århundredeskiftet. Det er en roman, hvor der foregår rigtig meget under overfladen," fortæller Søren Feldtfos i en pressemeddelelse.

Forfatteren Joan Lindsay var selv lidt af et mysterium, og hævdede helt frem til sin død i 1984 at "Udflugt til Hanging Rock" var baseret på virkelige hændelser.

Søren Feldtfos Thomsen forklarer:

"Hanging Rock er en gigantisk vulkansk klippeformation midt i den australske bush, og er kendt for at være et gådefuldt sted, hvor der sker mystiske ting: ure går i stå, folk hører mærkelige lyde, mange besøgende fortæller, at de føler sig overvåget af en eller anden usynlig tilstedeværelse. Og hvis man skal tro Joan Lindsays fortælling i Udflugt til Hanging Rock, forsvandt en gruppe skolepiger altså på klippen i år 1900."

Bogen udkommer 6. september.

Der holdes udgivelsesreception hos Grenaa Bog & Idé i Grenaa 6. september kl. 15.

-feldt

Publiceret 29 August 2019 10:53