I Syddjurs har 68 virksomheder svaret på undersøgelsen. Virksomhederne er inden for DI’s brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service. Arkivfoto

I Syddjurs har 68 virksomheder svaret på undersøgelsen. Virksomhederne er inden for DI’s brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service. Arkivfoto

Erhvervsklima: Syddjurs tager et Fosbury Flop

Bundproppen Syddjurs kommer ind som en både flot og overraskende nummer 42 i DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse

Af
Lars Norman Thomsen

ERHVERVSKLIMA Hvert år ved denne tid er der blevet grinet eller grædt over endnu en bundplacering til Syddjurs Kommune i den årlige DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse.

Men sådan bliver det ikke i år.

Syddjurs Kommune tager nemlig et tigerspring og går 45 pladser frem i DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse.

Syddjurs lægger sig i år ind som nr. 42 og havner stilsikkert i undersøgelsens bedste halvdel.

Det er et imponerende spring fra de foregående år, hvor kommunen har ligget i bund-10 som defensiv center-ølhenter.

"Syddjurs har sat sig for at gøre noget ved erhvervsklimaet, og det afspejler dette års flotte udvikling jo tydeligt. Der er ingen tvivl om, at kommunens politikere og medarbejdere kan og bør gøre endnu mere for at forbedre virksomhedernes vilkår yderligere, men de skal have stor ros for det tigerspring, de allerede har præsteret, siger Anders Strange, formand for DI Østjylland.

Hvor det tidligere blot var ca. halvdelen af virksomhederne i kommunen, der ville anbefale andre at etablere sig i Syddjurs Kommune, er det nu 7 ud af 10 virksomheder.

Det er især embedsværkets dialog med erhvervslivet, der er blevet væsentligt forbedret. Men også politikerne får bedre skudsmål. Den samme tendens kan ses i vurdering af kommunens sagsbehandling, hvor især byggesager og sygedagpengesager bliver vurderet højt.

"Vi hører, at erhvervsudvalget (Udvalget for erhverv og beskæftigelse, red.) har været på inspirations- og dialogtur til nogle af kommunens virksomheder, og at kommunen har besøgt andre kommuner for at lære af, hvad de har gjort for at forbedre erhvervsklimaet. Det er blandt andet de tiltag, kommunen nu bliver belønnet for," mener Anders Strange.

Det store hop er foregået i en byrådsperiode med en socialdemokratisk borgmester, Ole Bollesen, i borgmesterkontoret. Lokalavisen gennemgår undersøgelsen detaljeret i næste ugeavis.,

Publiceret 10 September 2019 13:39