Hanne Sloth, erhvervsdrivende og formand for Handelstandsforeningen, fylder 70 år. Foto: Privat

Hanne Sloth fylder 70, men har gang i utallige projekter

Hanne Sloth er mangeårig handelsdrivende i Ebeltoft, formand for handelstandsforeningen og med i flere udvalg, for hun trives med masser af jern i ilden.

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Det er et fåtal af 70-årige, der har gang i ligeså mange projekter som Hanne Sloth fra Ebeltoft.

Foruden sin forretning Hanne Sloth Mode, som hun driver alene, er hun formand for Handelstandsforeningen, hun sidder i udvalget for Nationalpark Mols, og så er hun med til at arrangere den tilbagevendende Ebelfestival, der hvert efterår løber af stablen i byens gader.

Der er fart på, men det er præcis sådan, Hanne Sloth trives bedst.

"Jeg har en masse energi, og jeg ville kede mig, hvis ikke jeg havde alle mine projekter. Derfor bliver jeg også ved, så længe jeg kan og er dygtig nok," siger hun.

Til dagligt står Hanne Sloth i forretningen i Adelgade, og her har hun drevet forretning siden 1997. Men faktisk havde hun arbejdet i forrentingen længe inden da for de to tidligere ejere. Nogle år efter, i 2004, blev hun formand for Handelstandsforeningen.

"Jeg startede faktisk allerede i 1985 ved at komme i sommerfestkomiteen, hvor jeg gik modeshow for nogle af de handlende i byen. Så blev jeg selv erhvervsdrivende og sad i et aktivitetsudvalg og blev så næstformand i Handelstandforeningen," fortæller Hanne Sloth.

Mange projekter

Det var da også lidt ved et tilfælde, at Hanne Sloth landede i handelsbranchen, for oprindeligt er hun uddannet hospitalsøkoma på Sjælland.

"Men jeg er født i Nordjurs og vendte altså tilbage til Djursland, og her lærte jeg en masse at kende i Ebeltoft," siger hun.

Sidenhen har hun sat sit præg på særligt handelslivet i Ebeltoft. Det var blandt andet Hanne Sloth, der var med til at introducere det elektroniske gavekort i Ebeltoft, der senere er blevet til et gavekort for hele Syddjurs Kommune.

"Jeg har været en del af udviklingen i handelslivet. Fx var jeg med til at starte Ebelfestivalen, der havde sin spæde start på den gamle Maltfabrik - og i år har jeg været med til at få festivalen ind i byen, så det hele er samlet. Det har krævet rigtig meget energi, men vi har haft stor opbakning fra kommunen," siger hun.

Og der er for alvor meget energi at spore hos Hanne Sloth, der altså nu runder de 70 år. For et par år siden følte hun sig et par kilo for stor, og i stedet for at gå i fitnesscenter eller løbe en tur, valgte hun at gå med reklamer.

"Jeg stod op klokken halv fem i mange år og gik med reklamer og aviser, inden jeg mødte ind på arbejde. Mange synes, det var helt tosset, men det er sund at få rørt sig, og jeg kan virkelig savne de morgener helt tidligt, hvor der er en helt særlig fred," siger hun.

Handelslivet

Gennem mere end 20 år har Hanne Sloth fulgt sæsonernes gang i Ebeltoft midtby. Hver sæson har hver sin charme, forklarer hun.

"Sommeren er rigtig dejlig, for der får vi penge i kassen, men på den anden side, så keder jeg mig aldrig. Om vinteren bruger jeg mange timer på de mange foreninger, jeg er med i, blandt andet som repræsentant for Handelstandsforeningen, og det kræver en stor arbejdsindsats," siger hun.

Hanne Sloth har blandt andet været med til at starte distriksrådet, og så sidder hun i bevaringsrådet for Syddjurs Kommune.

Men hvor de fleste måske ville begynde at drosle ned efter de 70 år, så har Hanne Sloth ingen planer om at skære ned for arbejdet. Tværtimod.

"Det har jeg overhovedet ingen idé om, og så længe jeg har lyst og folk vil have mig, så bliver jeg ved. Det er så givende at møde så mange mennesker gennem mit arbejde, og jeg ville kede mig frygteligt meget."

Til dagligt bor Hanne Sloth i Ebeltoft med sin partner Niels Poulsen gennem 19 år. Hun har tre børn fra tidligere foruden børnebørn.

Selvom der er nok at se til på arbejdsfronten, så bliver der også plads til hobbyer.

"Jeg elsker at gå i drivhuset i min have og pusle. Folk tror ikke, jeg har tid til andet end arbejde, men det har jeg altså."

Publiceret 13 September 2019 13:30