Strandkroen er placeret ud til vandet, og stedets ejere har nydt udsigten hver dag igennem 40 år. Foto: Strandkroen

Strandkroen er placeret ud til vandet, og stedets ejere har nydt udsigten hver dag igennem 40 år. Foto: Strandkroen

Strandkroen i Ebeltoft fylder 40 år

I 40 år har Elna og Oli Hansen drevet Standkroen ved Ebeltoft, og selvom det koster utallige arbejdstimer, er kroen og gæsterne det hele værd.

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Med en unik udsigt ud over havet har Elna og Oli Hansen de seneste 40 år sagt velkommen til de gæster, der har lagt vejen forbi Strandkroen ved Ebeltoft.

Kroen runder nu et skarpt jubilæumshjørne, og Elna Hansen ser tilbage på årene med glæde.

"Det har været helt fantastisk, og jeg er meget afhængig af at være her. Stedet er blevet vores lille barn," fortæller hun.

Fra Tyskland til Ebeltoft

Elna Hansen og hendes mand Oli endte faktisk i Ebeltoft ved lidt af en tilfældighed. Kroparret mødte hinanden i Tyskland, hvor Elna arbejdede som karolinepige i tre år, og hvor Oli havde kastet sin kærlighed på madlavning. Derfor lå det da også i kortene, at det var Tyskland, der skulle være stedet at realisere parrets drøm om at starte en kro, men sådan blev det ikke.

"Vi fik tilfældigvis fremvist kroen her, og den passede perfekt i størrelsen i forhold til den slags kro, vi gerne ville lave. Og man får ikke en bedre udsigt end her," siger Elna Hansen.

De seneste mange år har Oli stået for maden i køkkenet, mens Elna Hansen har serveret mad for gæsterne. Men Oli er nu gået på pension, og det betyder, at Elna Hansen nu selv må kreere kromaden for gæsterne.

"Jeg elsker at lave mad, men jeg savner virkelig at få en sludder med gæsterne, som jeg ellers har gjort i mange år," siger hun.

Strandkroen er med sine 40 år én af Ebeltofts ældste forretninger, og som med langt de fleste andre forretninger i byen, så er sommeren der, hvor der for alvor er meget at lave.

"Jeg møder ind hver eneste dag over sommeren, hvor vi også allerede holder åbent fra kl. 12. Jeg kan slet ikke lade være," siger hun.

Vejret er afgørende

Elna Hansen fortæller da også, at den seneste sæson har været god, men at kroen sagtens har kunnet mærke, at sommeren i år ikke har nået helt samme niveau som sidste år.

"Vi kan godt mærke, når det ikke er strandvejr, for så trækker folk ind til byen og i Ree Park til indendørs aktiviteter. Så vi har det rigtig godt, når det er godt vejr," siger hun.

Elna Hansen satser på at tage mange år endnu på kroen, men ingenting er givet.

"Man ved aldrig, hvad der sker, men for nu regner jeg med at blive her et godt stykke tid."

Publiceret 14 September 2019 12:00