Arkivfoto

Arkivfoto

Feldballe Friskole indstillet til kommunikationspris

Af
Lars Norman Thomsen

FELDBALLE SEVERIN-PRISEN uddeles hvert år til en fri skole, der er dygtig til at kommunikere værdier og holdninger på digitale kanaler.

Prisen har navn efter ingen ringere end Nikolaj Frederik Severin Grundtvig. Han stod bag idéen om "skolen for livet", hvor samtale er vigtigere end læsning.

Grundtvig mente, at mennesker udfolder sig bedst gennem samtale, og disse tanker er stadig grundlaget for undervisningen på mange friskoler og højskoler i Danmark.

Feldballe Friskole er blandt kandidaterne i år. Skolen indstillet for indhold af høj kvalitet, der samtidig viser, hvad skolen står for. I indstillingen er der blandt andet fokus på skolens gode billeder på sociale medier, der altid har en sigende tekst.

“Vi er rigtig glade for indstillingen. På Feldballe Friskole gør vi meget ud af at tænke på alt ved børnenes skolegang som en helhed. Det er vigtigt for os, at skolen fremstår som en samlet enhed. Ud fra indstillingen kan vi se, at det også lykkes digitalt,” udtaler skoleleder René Jakobsen i en pressemeddelelse.

Dannelsesinstitutioner

De frie skoler kan noget særligt som dannelsesinstitutioner. Det skal de også vise i det digitale rum.

”SEVERIN-PRISEN går til en skole, som formår at kommunikere dannet, og på den måde understøtte de digitale fællesskaber omkring skolens værdier. Derudover går den til en skole, der har et sammenhængende og gennemført udtryk - også over tid,” udtaler kommunikationsekspert og medstifter af prisen, Rasmus Anker Rysgaard.

Prisen uddeles primo november. Kandidater kan indstilles frem til 18. oktober.

FAKTA

Om SEVERIN-PRISEN

  • Årets jury består af medieforsker Stine Liv Johansen, formand for FRISKOLERNE, Peter Bendix Pedersen, og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard
  • Prisen er indstiftet af forstander Irene Stapel, medieforsker Jesper Tække og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard, og har navn efter Nikolai Frederik Severin Grundtvig
  • Glamsbjerg Friskole vandt prisen i 2018 for et velfungerende feed af høj kvalitet på Facebook

Publiceret 17 September 2019 09:00