Rugsted & Kreutzfeldt, to aldrende popsnedkere, runder på deres 40 års jubilæumstour for udgivelsen af duoens første plade, Fuglsøcentret på lørdag. Pressefoto

Rugsted & Kreutzfeldt, to aldrende popsnedkere, runder på deres 40 års jubilæumstour for udgivelsen af duoens første plade, Fuglsøcentret på lørdag. Pressefoto

Fuglsøcentret præsenterer to ferme popsnedkere

Rugsted & Kreutzfeldt har deres omfattende bagkatalog med til Mols, når den aldrende duo spiller ægte popmusik uden at rødme en tøddel

Af
Lars Norman Thomsen

FUGLSØ Hvem har ikke i deres pure ungdom skrålet med på linjer som: "Som’ren den kom tidligt i år, den ta’r os alle med, ude på landet går solen amok."

Dengang, der blev solgt plader i stakkevis, og bands nærmest over natten via en tv-optræden i den bedste sendetid kunne gå fra ukendt til det modsatte.

Det oplevede duoen Rugsted & Kreutzfeldt, som har præsteret de indledende linjer til den artikel, helt tilbage i 1981, hvor de to garvede musikere i dansk fjernsyn præsenterede sangene fra deres første plade.

Dagen efter stod pladekøberne i kø i pladeforretningerne, og med et var de dengang allerede halvgamle og rutinerede herrer landskendte.

Rugsted var en af landets mest efterspurgte bassister og var i de unge år med i selveste Savage Rose, mens Kreutzfeldt egentlig startede popkarrieren i The Lollipops, før turen gik videre over duoen Stig & Steen og til Ache, hvor Stig Kreutzfeldt var vokalisten i forgrunden.

Allerede tidligt blev Stig Kreutzfeldt en efterspurgt producer, som blandt andet CV Jørgensen kom til at nyde godt af.

Det samme med Brødrene Olsen, som havde Stig Kreutzfeldt i producer-stolen til deres verdenshit 'Smuk Som Et Stjerneskud'.

53.000 i Tivoli

Da Rugsted & Kreutzfeldt i 1981 blev 'store' uden overhovedet at have regnet den ud, gik det stærkt.

Duoen fik i hast sammensat et kompetent band med musikere som for eksempel guitaristen Niels Henriksen og den senere CV Jørgensen bassist Knut Henriksen, der spillede anden-guitaren og Finn Gustafsson tredje-guitaren.

53.000 gæster så dem spille i Tivoli samme år og 40.000 'åd' dem på Roskilde Festival.

Efter album nummer tre faldt der ro på igen, men det musikalske makkerpar har siden gendannelsen i 2006 spillet alt fra mindre akustiske koncerter til store festivaler.

Lørdag 12. oktober giver Rugsted & Kreutzfeldt koncert på Fuglsøcentret.

Onkel Danny

Det bliver med sange fra deres righoldige bagkatalog og numre, som de har skrevet til andre kunstnere, som Lis Sørensen og Sanne Salomonsen.

Den afdøde digter Dan Türell skrev tekster til 11 af duoens sange.

Ord på et liv

En af den, den hverdagspotetiske 'Sad i Parken' og en anden 'Tilfældigvis forbi', hvor Onkel Danny på 3 minutter og 30 sekunder sætter ord på et helt liv.

Stig Kreutzfeldts karakteristiske vokal og Jens Rugsteds melodiøse hooks og figurer på guitaren er fortsat et levende bevis på, at: "Hva’ er det dog, musik ka’ gøre ved en, der nu selv har stået på scenen i så mange år, en følelse af velbehag, og når du fryser lidt på ryggen, så ved du hvad musikken gav," som 69-årige Jens Rugsted synger på numret 'Du Vil Ha' Mer'.

Publiceret 08 October 2019 18:00