Der bliver solgt flere huse lige nu sammenlignet med for et år siden. Til gengæld bliver der ikke sat væsentlig flere nye boliger til salg, og dermed falder det samlede udbud. Arkivfoto

Der bliver solgt flere huse lige nu sammenlignet med for et år siden. Til gengæld bliver der ikke sat væsentlig flere nye boliger til salg, og dermed falder det samlede udbud. Arkivfoto

Tendens: Færre huse at vælge imellem på det lokale boligmarked i Syddjurs

Boligsidens nye udbudstal viser, at antallet af villaer og rækkehuse til salg i Syddjurs Kommune er faldet med næsten 12 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år

Er du på jagt efter et nyt hus i Syddjurs Kommune, er der aktuelt blevet mindre at vælge imellem på ejendomsmæglernes hylder.

Boligsidens nye udbudstal fra primo oktober viser nemlig, at antallet af villaer og rækkehuse til salg i Syddjurs Kommune er faldet med næsten 12 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Forklaringen bag udviklingen skal findes i et øget antal hushandler.

”Hvis vi sammenligner de første otte måneder af 2019 med samme periode i 2018 kan vi se, at handelsaktiviteten er steget med seks procent i Syddjurs Kommune, imens antallet af nye huse på markedet ligger nogenlunde stabilt. Der bliver altså solgt flere huse, imens der samtidig ikke bliver sat væsentlig flere nye boliger til salg, og dermed falder det samlede udbud,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Udviklingen skal dog også ses i lyset af, at Syddjurs Kommune er et af de steder i Østjylland med relativt mange huse til salg på boligmarkedet, og der er således stadig 458 villaer og rækkehuse at vælge imellem.

Afviger fra landstendensen

Sammenligner vi udviklingen i udbuddet af huse til salg med nabokommunen Norddjurs, er udviklingen her den samme - om end i mindre målestok. Her falder antallet af villaer og rækkehuse til salg nemlig med lige knap to procent. Her har huskøberne altså ligeledes fået mindre at vælge imellem siden samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er der i Norddjurs Kommune alligevel stadig 413 villaer og rækkehuse til salg.

Ser vi på tendensen på landsplan, er der tale om en beskeden stigning i udbuddet på 0,8 procent i det samlede antal af villaer og rækkehuse til salg sammenlignet med begyndelsen af oktober sidste år.

Men der er stor forskel på, hvordan udbuddet af huse fordeler sig i de enkelte kommuner.

Antallet af villaer og rækkehus til salg stiger således i 46 kommuner. Omvendt falder udbuddet af villaer og rækkehuse i 40 kommuner, hvoraf Syddjurs og Norddjurs kommuner altså er to af dem.

FAKTA

Udviklingen i udbuddet af villaer og rækkehuse:

  • Syddjurs: 518 - 458 - minus 12 pct.
  • Norddjurs: 421 - 413 - minus 2 pct.

Øvrige nøgletal:

  • På landsplan stiger udbuddet af villaer og rækkehuse med 0,8 procent.
  • Konkret er der tale om en stigning i udbuddet i 46 kommuner, imens antallet af huse til salg falder i 40 kommuner.

Publiceret 09 October 2019 09:30