Der var hyldesuppe til alle børn, efter de havde indviet oplevelsesstien.Foto: Katharina Andersen

Der var hyldesuppe til alle børn, efter de havde indviet oplevelsesstien.Foto: Katharina Andersen

Trolde, drage og alfer: Ny oplevelsessti i Hestehave Skov

Sammen med to klasser fra Syddjurs Friskole blev den nye oplevelsessti i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge indviet.

Af
Katharina Andersen

Kalø Det var forventningsfulde børn, der i sidste uge fik æren af at indvie den nye oplevelsessti i Hestehave Skov.

Et samarbejde mellem Nationalparken og Worth Keeping er nu blevet til en oplevelsessti med Kalø Slotsruin som historisk kulisse, og via Augmented Reality appen 4Dscan kunne børnene altså både møde trolde, drager, ellepiger, alfer og hekse i deres naturlige miljø.

"

Sammen med vores hæfte giver appen en anderledes oplevelse for børnene, fordi de bruger mange af deres sanser. De kigger, de lugter, og de bevæger sig på samme tid i naturen, mens de får en helt særlig oplevelse," forklarer Anne Steen, der sammen med en partner har stået for app'en 4Dscan til oplevelsesstien.

Oplevelsestien er at finde gennem Hestehave Skov, og rundt på ruten er der scanningspunkter, som man via app'en kan scanne for at få en anderledes oplevelse - måske en dans med vætter, et møde med trolde, mosekonen og dragen, eller et møde med den tilsyneladende søde alf.

"Det er en oplagt tur for familien i efterårsferien, og jeg håber, at mange vil bruge app'en til at opleve naturen på en ny måde," siger Anne Steen.

Krydsfeltet mellem natur og læring

For holdet bag Nationalpark Mols Bjerge var indvielsen også en helt særlig dag, for med tiden håber man på, at tiltaget også kan anvendes af familier eller i undervisningssammenhæng.

"Vi vil meget gerne inspirere børn til at komme ud i naturen og få nogle oplevelser. At de skal se magien i naturen, for den er der, og at børn kan få nogle gode fællesoplevelser sammen med deres forældre," siger Susanne Krogsgård fra Nationalpark Mols Bjerge, og Kristian Herget tilføjer:

"Selve teknikken kan sagtens anvendes på flere sprog, så det vil måske også fremadrettet kunne anvendes af turister, som måske i første omgang har lagt vejen forbi velkomstcentret."

Med på turen rundt i Hestehave Skov var også Sofie Grangaard, der er forælder og i dagens anledning var med som hjælpelærer.

"Jeg havde faktisk mine tvivl i starten i forhold til, om børnene nu ville kunne holde fokus på opgaverne, men det viste sig lynhurtigt, at de var med på at bruge fantasien i skoven," siger hun.

Publiceret 09 October 2019 09:00