Årets Hingst, den 4-årige Balthazar, er en af online auktionens slagnumre, når Feldballe Hingstecenter sælger ud af sine bedste sportsponyer.

Årets Hingst, den 4-årige Balthazar, er en af online auktionens slagnumre, når Feldballe Hingstecenter sælger ud af sine bedste sportsponyer.

Feldballe Hingstecenter sælger ud på auktion

Opdrætter Kim Simonsen har tabt kampen mod Skat og sælger nu ud af sine heste på en online auktion

Af
Martin Schultz

FELDBALLE 40 års passion og hjerteblod med opdræt af sportsponyer i international klasse er ved at rinde ud. Det konstaterer opdrætter Kim Simonsen, som sammen med sin far, Ivar Simonsen gennem en menneskealder har drevet Feldballe Hingstecenter på Gammel Møllevej i Feldballe.

En langtrukken sag med skattemyndighederne er endt, hvor der kun er en retssag tilbage, og det magter Kim Simonsen, som ejer Feldballe Hingstecenter, ikke at kaste sig ud.

Derfor lukker Feldballe Hingstecenter, og frem mod 22. oktober sælges det ypperste fra staldene på en online auktion hos Campen Auktioner. Auktionen omfatter et eksklusivt udvalg af sportsponyer med syv katalognumre, heriblandt et føl, tre avlshingste, to avlshopper og en ridehoppe.

“Der bliver udbudt avlshingste, avlshopper, ældre avls-matadorer og top konkurrence-ponyer på auktionen,” fortæller Kim Simonsen.

Et fremtidigt håb

“Blandt hestene på auktionen er Årets Hingst, Balthazar. Han er fire år og var vores fremtidige håb. Han er fremtidens konkurrence-pony i såvel dressur som spring, ligesom han også er en virkelig god avlshingst,” siger Kim Simonsen om en af auktionens slagnumre.

Feldballe Hingstecenter har gennem årene avlet alt fra Årets Hingste, Årets Hopper og Årets føl og leveret danske og nordiske mestre og endog en Europmester i dressur.

“Vi sælger også hingsteføllet Dia Dino, som forleden blev dagens gangartsføl i Pferdestambuch, og føllets far, Dinarion, og mor, Amber,” fortæller Kim Simonsen.

Man kan læse mere om auktionen og de enkelte heste på Feldballe Hingstecenters Facebookside, og Campens auktionskatalog er tilgængeligt på nettet. Man kan byde på hestene, og auktionen slutter 22. oktober om aftenen.

Ingen hjælp fra Skat

Flere stutterier og hesteopdrættere har gennem årene haft kontroverser med skattemyndighederne, ofte omkring fradragsmulighederne ved underskudsgivende drift.

Opdrætter Kim Simonsen fra Feldballe Hingstecenter synes, at skattemyndighederne gør det svært for fritidslandmænd- og avlere.

“Det er sørgmodigt, at vi er nået hertil. Vi havde håbet på en fornuftig løsning, så vi kunne fortsætte de mange års arbejde. Min drivkraft har været at følge de mange ponyer og samarbejdet med de unge ryttere. Der er en del konkurrencer top-ponyer, som jeg har fulgt i hele landet og nogle også internationalt,” siger Kim Simonsen fra Feldballe Hingstecenter.

Publiceret 10 October 2019 09:21