Tidligere byrådsmedlem Flemming Hansen måtte køre hjem til Mørke med uforrettet sag. Borgmesteren lovede dog, at Flemming Hansens spørgsmål ville bive besvaret på skrift snarest. Arkivfoto

Tidligere byrådsmedlem Flemming Hansen måtte køre hjem til Mørke med uforrettet sag. Borgmesteren lovede dog, at Flemming Hansens spørgsmål ville bive besvaret på skrift snarest. Arkivfoto

Flemming Hansen: Mørke ved at være utålmodige

Tidligere byrådsmedlem kunne på onsdagens byrådsmøde ikke få svar på, hvornår den nye børnehave i Mørke åbner, og hvornår tissetrængende kvinder og mænd kan lade vandet i det nye pissoir på Mørke Letbanestation

Af
Lars Norman Thomsen

MØRKE Tidligere byrådsmedlem Flemming Hansen havde taget motorcyklen fra Mørke til Ebeltoft onsdag aften for at stille et par spørgsmål i byrådets spørgetid på vegne af borgere i Mørke.

"Hvad sker der med den nye børnehave i Mørke. Først fik vi at vide, at den ville stå færdig 31. januar 2019, så blev tidspunktet ændret til Påsken, men det er længe siden, det har været påske i Mørke," lod Flemming Hansen forstå.

Han mindede om, at flere nybagte forældre er blevet afvist, og det er ikke til gunst for bosætningen.

"Det kan sagtens føre til, at nye forældre beslutter sig for at bosætte sig et andet sted."

"Jeg kan ikke give dig et præcist svar," lød det fra borgmester Ole Bollesen (S).

"Jeg spurgte lige inden byrådsmødet et par direktører, og de svarede, at børnehaven snart åbner, lige efter efterårsferien."

"Er der udstedt dagbøger til det pågældende byggefirma," ville Flemming Hansen vide.

Det fik han ikke svar på, men til gengæld sagde Kirstine Bille (SF), formand for Udvalget for Familie og Institutioner, at hun vil blive glad, hvis Mørke Børnehus kan åbne inden jul.

"Der har været mange fejl og mangler ved byggeriet, så lad os ikke stikke Mørke borgerne blår i øjnene og love, at den er klar til åbning efter efterårsferien."

Det bliver børnene i Kastanjehuset på Parkvej, som flytter i det nye børnehus, der ligger i forlængelse af Mørke Skole. Det nye børnehus kan rumme 25 vuggestuebørn og 65 børnehavebørn. Anlægssummen for det nye byggeri er budgetteret til 18 mio. kroner.

Toiletter låste

Supplerende ville det tidligere Venstre og senere Liberal Alliance medlem af byrådet også vide, hvornår de fortsat aflåste toiletter på Mørke Letbanestation åbner.

"Borgerne i Mørke kan faktisk ikke længere holde sig," kunne Flemming Hansen fortælle.

Han var inden byrådsmødet kørt forbi stationen for at tjekke, om der fortsat er låst til toiletbygningen.

Det er der, kunne Flemming Hansen konstatere.

"Mit svar er, at toiletterne snart åbner," svarede Ole Bollesen, der lovede Flemming Hansen et skriftligt svar, som også på Flemming Hansens foranledning vil tilgå Lokalavisen.

Publiceret 10 October 2019 15:30