Omgivelserne på Moment emmer af naturlig frodighed og friske råvarer på en sommerdag, men restauranten i Friland præsterer hele året rundt og er nu også blevet bemærket af den nye nordiske restaurant-guide, 360 ° Eat Guide. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Omgivelserne på Moment emmer af naturlig frodighed og friske råvarer på en sommerdag, men restauranten i Friland præsterer hele året rundt og er nu også blevet bemærket af den nye nordiske restaurant-guide, 360 ° Eat Guide. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

360 ° Eat Guide: Restaurant Moment foran Noma og Geranium

Den nye nordiske restaurant guide, 360 ° Eat Guide, placerer Restaurant Moment i Friland på en meriterende fjerdeplads på restaurant-ranglisten blandt 80 nordiske restauranter

Af
Lars Norman Thomsen

FELDBALLE Så er der ny hæder til Restaurant Moment i Friland.

Forleden var indehaverne og skaberne af den bæredygtige og vegetariske gourmetrestaurant, Rikke og Morten Storm Overgaard, i Stockholm til prisoverrækkelse for 80 restauranter i øverste kategori Norden i anledning af, at Moment var nomineret i hele fire kategorier i den nye nordiske restaurant-guide, 360 ° Eat Guide .

360 ° Eat Guide rater bæredygtighed samtidig med niveau og kvalitet.

"360 ° Eat Guide er en ny restaurantguide, hvor navngivne jurymedlemmer vurderer ca. 250 restauranter i Norden. Vi tror på åbenhed og ikke hemmeligholdelse. Derfor er medlemmerne af juryen udnævnt. Derfor offentliggøres kriterierne. Derfor er feedback til restauranterne konkret og ærlig," skriver folkene bag 360 ° Eat Guide på hjemmesiden.

"Vi var nominerede i fire kategorier, hvilket er dobbelt så meget som nummer to i hele Norden, omend vi ikke vandt nogle af dem," fortæller Morten Storm Overgaard.

"Til gengæld havnede vi på fjerdepladsen på restaurant-ranglisten, og er dermed i 360 ° Eat Guide's regi den fjerdebedst placerede restaurant i Norden, hvor point for både gastronomi og bæredygtighed tæller med," tilføjer han.

De to øverste restauranter på listen er københavnske, Amass og Relæ, den tredje er fra Stockholm, Fotografiska.

De kendte danske og meget hypede, Noma og Geranium, ligger lige under Moment på henholdsvis femte- og sjettepladsen.

Først på 21. pladsen finder man endnu en jysk restaurant, nemlig Ti Trin Ned, der har hjemsted i Fredericia.

Højeste score

80 restauranter var udvalgt af 360 ° Eat Guide baseret på deres score for gastronomi og bæredygtighed. Kun de, der scorer højt på begge punkter, er taget med på listen.

Ud af de 80 har kun fire restauranter opnået højeste score i bæredygtighed.

"Vi er stolte over at være iblandt dem. De tre andre er de tre restauranter, der slutter foran os restaurant-ranglisten," fortæller Morten Storm Overgaard, der håber, at en guide som 360 ° Eat Guide kan anspore og inspirere restauranter - og alle andre - til at foretage flere bæredygtige valg.

Kompromisløs

Rikke og Morten Storm Overgaard er, som mange gæster efterhånden ved, kompromisløse, når det gælder den daglige drift af Moment.

Kun det bedste af det bedste er acceptabelt, og lunkne kompromisser gider de ikke, så hellere lade være.

Det er nødvendigt at afsætte god tid, hvis du vil have hele nydelsen med, når du bestiller bord hos Moment. Ingen stress eller larmende mobiltelefoner eller en koncert, der venter om et par timer. Du skal give oplevelsen den tid, som den forlanger, men så går du også derfra med en oplevelse, der godt kan få sommeren til at vare vinteren over.

Publiceret 17 October 2019 21:30