Formand for Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse, Jørgen Blach, forventes at kunne afsløre navnet på den nye Nationaparkchef onsdag. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Formand for Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse, Jørgen Blach, forventes at kunne afsløre navnet på den nye Nationaparkchef onsdag. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Ny chef for Nationalparken afsløres måske onsdag

Tre kandidater er med i slutspurten ved den sidste og afgørende ansættelsesrunde onsdag i denne uge

Af
Lars Norman Thomsen

Det trækker op til, at navnet på den nye Nationalparkchef offentliggøres onsdag.

Det forventer Kommunikations- og projektmedarbejder hos Nationalpark Mols Bjerge, Nicole Wolter.

"Vi har anden ansættelsessamtale onsdag, og det er helt klart ansættelsesudvalgets forventning, at vi beslutter os samme dag," siger Nicole Wolter.

50 ansøgere startede med at gøre deres hoser grønne overfor ansættelsesudvalget ved inden deadline at fremsende en ansøgning.

Heraf blev seks kandidater udtaget til første ansættelsesrunde og en efterfølgende test, før man i ansættelsesudvalget udvalgte de tre, der onsdag er med helt frem til målstregen.

"Vi har haft et særdeles kompetent ansøgerfelt, og det gælder selvfølgelig også de tre, to kvinder og en mand, der skal i ilden på ny på onsdag," siger Nicole Wolter, som ikke vil afsløre om der er lokale kandidater blandt de tre.

Fra leder til chef

Den nye chef skal afløse den nuværende - og hidtil eneste -sekretariatsleder i Nationalparkens snart tiårige historie, Mika Leth Pedersen, der har valgt at på pension fra november 2019.

I forbindelse med skiftet har bestyrelsen truffet beslutning om at ændre chef-titlen fra Sekretariatsleder til Nationalparkchef.

Ansættelsesudvalget består af:

 • Bestyrelsesformand Jørgen Blach
 • Jørgen Smith-Jensen
 • Else Brask
 • Margit Røgind
 • Nicole Wolter - medarbejderrepræsentant
 • (Kilde: Besluttet på bestyrelsesmødet 26.8.2019).

Konsulentfirmaet MUUSMANN er hyret af Nationalparkens bestyrelse til at hjælpe til med, at den rigtige mand eller kvinde findes. Der er afsat 300.000 kroner til at betale konsulentfirmaet fremgår det af bestyrelsesdagsordenen dateret 26. august 2019.

FAKTA

Ni hovedopgaver

Den nye Nationalparkchef skal tage vare på følgende 9 hovedopgaver:

 • Nationalparkchefen skal betjene det politiske niveau (bestyrelsesformand, bestyrelse og råd)
 • Daglig ledelse af sekretariatet og være personaleleder for de ansatte sekretariatsmedarbejdere
 • Ledelse af en samlet organisation
 • Driftsansvarlig (budget/økonomi)
 • Tænde op under den vedtagne (seneste) handlingsplan for Nationalpark Mols Bjerge
 • Stå i spidsen for virkeliggørelsen af et nyt besøgscenter for Nationalparken
 • Styrke samarbejdet med andre myndigheder. For eksempel Naturstyrelsen og andre Nationalparker, "men et særligt fokus skal de kommende år lægges i forhold til et styrket samarbejde med Syddjurs Kommune. Det er bestyrelsens vurdering, at der er store og uindfriede potentialer ved et tættere samarbejde med Syddjurs Kommune både i forhold til udviklingen af natur-, kultur- og turismeområdet, infrastrukturspørgsmål, miljøspørgsmål og ikke mindst etableringen af et besøgscenter."
 • Udbygge og vedligeholde partnerskaber (Lodsejere, Aarhus Universitet, Naturhistorisk Museum, herunder Molslaboratoriet, VisitAarhus, Den Danske Naturfond, Friluftsrådet, Danmarks Jægerforbund, Øvrige undervisnings- og forskningsinstitutioner)
 • Være initiativtager og formidle kontakten til potentielle bidragydere til Nationalpark Mols Bjerge. "Realiseringen af Nationalparkens ambitioner om bl.a. et besøgscenter, men også en generel udvikling af Nationalparkens aktiviteter, vil få et styrket momentum (kampgejst) via tilførsel af fondsmidler mv."

Publiceret 21 October 2019 15:00