Sylvester Larsen spiller dansk musik på Rosmus Skole. Pressefoto

Sylvester Larsen spiller dansk musik på Rosmus Skole. Pressefoto

Syddjurs spiller dansk

Syddjurs Kommune er klar til en uge fyldt med dansk musik med Sylvester Larsen i Rosmus, familiekoncert på Maltfabrikken og dagtilbudsmusik tre steder i kommunen

musik Hvert år sættes der i uge 44 fokus på dansk musik med organisationen Spil Dansk i spidsen. Der lægges op til en uge i Syddjurs med musik for alle aldersgrupper og indenfor enhver musikalsk genre, bare musikken er dansk. Som officiel Spil Dansk-kommune får Syddjurs glæde af en række musikarrangementer, der sætter fokus på ugens musikalske tema.

Spil Dansk-projektet opfordrer til, at lokale arrangører og musikentreprenører byder ind i et bredt lokalt Spil Dansk-program. Derfor vil man blandt andet både kunne opleve kirkekoncerter, musikforedrag, fællessang og meget mere. For eksempel inviterer Musik i Rønde (MiR) til koncert med Anna Kruse, der fortolker Edith Södergran, Lise Dres giver intimkoncert i Feldballe kirke, og entertainer og sangskriver Mads Westfall besøger et demensplejecenter i Kolind.

Sylvester Larsen på Rosmus

Foreningen bag Rock I Rusk inviterer til en hyggelig aften med lækker mad og god musik fredag 1. november på Rosmus Skole. Her får de besøg af Sylvester Larsen (søn af Kim Larsen), der i efteråret drager på turné med sit band. Sylvester Larsen har en forkærlighed for de små danske landsbysamfund, og er bange for at storbyernes dominans gør det svært at bevare kulturen i de små samfund.

I Hornslet får man besøg af musikeren Esben Just, som giver et musikalsk foredrag, hvor han fortæller om sine ture til New Orleans og sine erfaringer med musikken der.

Fællessang

Er man til fællessang er der flere muligheder for at få rørt stemmen. Man kan 29. oktober deltage i en fællessangsaften i Kolind+, hvor organist Tine Emborg Bang ved tangenterne.

For skolebørnene er der ligeledes fællessang i Kolind+, hvor der synges et udvalg af årets 18 'Spil Dansk-sange', som er nøje udvalgt og indspillet til inspiration for enhver.

Også de helt små får glæde af Spil Dansk, når alle daginstitutioner og dagplejere inviteres til musik og sjov i Hornslet, Rosmus og Ryomgård.

På Mols er der allehelgenarrangement med 100 korsangere og fortællinger af både præst, museumsformidler og madhistoriker, som fortæller om traditionerne bag allehelgen og halloween. gs

Publiceret 21 October 2019 14:51