Årets øko-elev 2019 fik prisen overrakt af fødevareminister Mogens Jensen. Pressefoto

Årets øko-elev 2019 fik prisen overrakt af fødevareminister Mogens Jensen. Pressefoto

Årets øko-elev er fra Kalø

Sigurd Holst fra Kalø Økologisk Landbrugsskole første modtager af nyindstiftet pris på tværs af alle landbrugsskoler i Danmark

Af
Lars Norman Thomsen

Torsdag 24. oktober blev prisen som årets øko-landbrugselev uddelt for første gang.

Det er en nystiftet pris som uddeles af landbrug & fødevares økologisektion og den går på tværs af alle landbrugsskoler i Danmark.

Første prismodtager blev Sigurd Holst fra Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Det var fødevareminister Mogens Jensen der overrakte prisen på økologisektionens årsmøde på Dalum.

Om Sigurd Holst sagde fødevareminister Mogens Jensen blandt andet, at:

”Sigurd har et stort engagement i den økologiske produktion. Han kommer tit med nye forslag, der kan optimere produktionen og produktiviteten på det landbrug, han arbejder på. Sigurd er en videbegærlig ung mand, der søger ny viden inden for forskning, i de traditionelle produktionsformer og blandt de alternative produktionsformer.”

Ni kandidater

I alt har ni landbrugsskoleelever med stor interesse for økologien været indstillet til ’Årets øko-elev’. Et dommerpanel bestående af seks personer har voteret om de ni kandidater på baggrund af deres interesse for økologien, deres faglige engagement, deres nysgerrighed på det økologiske håndværk samt initiativlyst.

Formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektions bestyrelse, Hans Erik Jørgensen:

”Jeg synes, det er et rigtigt spændende kandidatfelt med meget kvalificerede kandidater, der både er dygtige økologiske håndværkere, men som også har stærke holdninger til måden at drive landbrug på."

Til daglig går Sigurd Holst på den internationale linje ”Global Organic Farmer” på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

På Kalø Økologisk Landbrugsskole kan man blive uddannet landmand med speciale i enten husdyr eller planter.

Uddannelsen er international forstået på den måde, at eleverne kommer fra hele Europa, og undervisningen foregår på engelsk.

FAKTA

Kalø er en del af Viden Djurs.

Viden Djurs dækker over paraplyorganisationen for VID Gymnasier og VID Erhvervsuddannelser samt Detaildivisionen og Viden Djurs Skillz, men også Kalø Økologisk Landbrugsskole, 3D College, Game College, Brazil Football College, EUD10 og 10KCD er en del af Viden Djurs

Publiceret 29 October 2019 11:00