Dan Mølgaard ved endnu ikke, hvad hans næste karriereskridt bliver. Foto: Glasmuseet Ebeltoft

Dan Mølgaard ved endnu ikke, hvad hans næste karriereskridt bliver. Foto: Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseets direktør takker af: Nu vender jeg hjem igen

Efter syv år som direktør hos Glasmuseet Ebeltoft, siger Dan Mølgaard farvel og tak, for der er noget, der trækker i kunsthistorikeren

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Det har været syv gode år på direktørposten hos Glasmuseet Ebeltoft, lyder det fra Dan Mølgaard, der om fire måneder forlader stillingen og vender hjem til Sjælland, hvor han er bosat.

"Der er intet dramatisk i min beslutning om at opsige min stilling. Jeg bor på Sjælland og har de seneste fire år pendlet frem og tilbage mellem Frederikssund og Ebeltoft, og på et tidspunkt når det en ende," siger han.

Mere tid til familien

Det er altså hjemmefronten, der trækker i Dan Mølgaard, og som har været årsagen til, at han nu lader stafetten gå videre til nye kræfter.

"Jeg skal hjem til min kone og have mere tid derhjemme," lyder det fra direktøren, der dog ikke forudser de store udfordringer for museet i forbindelse med, at der nu skal ansættes en ny direktør.

"Vi har heldigvis planlagt udstillinger to år ud i fremtiden, så der er ro på, og jeg er helt tryg ved, at bestyrelsen tager hånd om rekrutteringen, når de lige har sundet sig," siger Dan Mølgaard, der har været med til at præsentere 25 udstillinger gennem sin ansættelse.

Han tiltrådte stillingen som direktør 1. april 2013 og kom fra en stilling som leder af Kongegaarden i Korsør. Han havde tidligere varetaget ledende stillinger inden for højskole- og udstillings-verdenen.

Direktørstillingen vil forventeligt blive besat i starten af det nye år.

Publiceret 07 November 2019 19:00