Besøg fem lokalarkiver

Masser af spændende input, når fem lokalarkiver holder Åbent Hus

Åbent Hus Til Arkivernes dag i Syddjurs kan man besøge fem af kommunens lokalarkiver, nemlig Lime Egnsarkiv, Midtdjurs Lokalarkiv i Kolind, Molsarkivet i Knebel, Rosenholm Egnsarkiv i Hornslet og Rønde Egnsarkiv i Feldballe.

Arkiverne præsenterer på dagen forskellige temaer, og i Midtdjurs Lokalarkiv dykker man bl.a. ned i Ryomgård Realskoles historie med en særudstilling og historier omkring skolen fortalt af Jens Erik Mehlsen.

I Molsarkivet skal de besøgende hjælpe med at se en kasse billeder af ukendte igennem, så der kan sættes navne på flere af de gamle billeder. I Rosenholm Egnsarkiv vises film fra Hornslet, og Rønde Egnsarkiv laver en udstilling med diverse 'fremvisningsapparater' op gennem tiden, Episkop, lysbilleder, overhead, video og frem til computeralderen med blandt andet storskærm.

Arkiverne rummer en guldgrube af materiale. I stigende grad digitaliseres det og gøres tilgængeligt til glæde for offentligheden - blandt andet kort, skriftlige dokumenter og genstande, billeder, negativer, film og bånd - i de senere år også videomateriale.

Friske kræfter søges

På Arkivernes Dag (og i åbningstiden hen over året) kan nysgerrige få et indblik i, hvad der sker på et lokalarkiv - og måske endda få lyst til at blive en del af det frivillige arbejde med at værne om og formidle lokalhistorien til kommende generationer, som kan blive klogere på det lokalsamfund, de bor i.

Mange af arkiverne kunne godt bruge mere hjælp til at få de mange materialer digitaliseret og arkiveret, og man er derfor velkommen til at tage kontakt til sit lokalarkiv, hvis man har lyst til at høre mere om de enkelte opgaver.

Arkivernes frivillige har masser af gode og interessante historier at fortælle - både om lokalhistorien og den måde, de arbejder på i arkivet, så besøg endelig dit lokale arkiv den 9. november. Det bliver ikke kedeligt!

CV

Publiceret 10 November 2019 12:00