Birgitte Lamp, ny nationalparkchef, skal hjælpe til med at udrulle den fundraisingstrategi, der skal rejse 40 mio. kroner til det nye besøgscenter. Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Birgitte Lamp, ny nationalparkchef, skal hjælpe til med at udrulle den fundraisingstrategi, der skal rejse 40 mio. kroner til det nye besøgscenter. Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark: Ny chef stempler ind til december

Birgitte Lamp afløser allerede pensionerede Mika Leth Petersen som boss for Nationalpark Mols Bjerg, og hun starter på et afgørende tidspunkt i Nationalparkens historie

Af
Lars Norman Thomsen

NATIONALPARKEN Unesco Site Manager og leder af Christiansfeld Centret Birgitte Lamp, 49, forlader til december Christiansfeld for at tiltræde stillingen som ny nationalparkchef for Nationalpark Mols Bjerge.

"Birgitte har ydet en stor indsats og under hendes ledelse har Christiansfeldcentret for alvor medvirket til at få UNESCO-byen på landkortet. Hun er en afholdt og kompetent leder og kollega, men vi ønsker hende også alt mulig held og lykke i det nye job som Nationalpark-chef," lyder skudsmålet til Birgitte Lamp fra kulturchef i Kolding Kommune, Lisbet H. Lambert.

"Jeg har haft fire fantastiske år her i Christiansfeld, hvor jeg synes, vi sammen har skabt noget rigtig fint. Det har været et stort privilegium at arbejde tæt sammen med de dygtige medarbejdere og de mange samarbejdspartnere i både ind- og udland. Ikke mindst samarbejdet med Brødremenigheden har været en stor fornøjelse. Det er derfor med både glæde, taknemmelighed og en vis portion vemod, at jeg takker af for denne gang. Christiansfeld og menneskerne her vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte," udtaler Birgitte Lamp i den pressemeddelelse, som er udsendt fra Kolding Kommune.

Bredt cv

Birgitte Lamp er uddannet cand. scient. pol fra Aarhus Universitet i 1997. Hun har sidenhen uddannet sig som konfliktmægler ved Rigspolitiet og har virket som sådan i en periode.

Tillige har hun gennemført en bachelor i jura ved Syddansk Universitet og taget en diplomuddannelse i ledelse.

Hendes cv afslører en stor alsidighed og bred vifte af jobs.

Før jobbet som Unesco Site Manager var hun borgerrådgiver i Kolding Kommune, hun har desuden mange års ledererfaring fra blandt andet Vejle og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Birgitte Lamp stammer fra Hinnerup, bor i Vejle med sin mand, og de har tilsammen tre voksne sønner. Birgitte Sidenius Bjerge Lamp, som er hendes fulde navn, vil gerne flytte tilbage til Aarhusområdet sammen med sin familie.

Kommunikativ profil

Jørgen Blach, bestyrelsesformand hos Nationalpark Mols Bjerg, glæder sig til samarbejdet med Birgitte Lamp.

"Jeg har fået et fantastisk indtryk af hende under ansættelsessamtalerne, og har efterfølgende talt med hende i telefonen. Her fik jeg virkelig bekræftet, at vi får en ny chef, der vil det her så meget," siger Jørgen Blach.

"Birgitte Lamp er vant til at kommunikere udadtil med samarbejdspartnere og med pressen, og det er nogle af de egenskaber, vi har efterspurgt og som bliver vigtige for Nationalpark Mols Bjerge fremover."

Fundraisingstrategi

Birgitte Lamp kommer til på et afgørende tidspunkt i Nationalparkens historie, hvor en styregruppe med bestyrelsesformanden for bordenden er ved at udrulle den fundraisingstrategi, anskaffelse af fondspenge, for et kommende besøgscenter ud for Kalø Slotsruin, som er udarbejdet i samarbejde med Peter Sand, Ebeltoft, der også har været en afgørende spiller til at anskaffe midler til Ny Malt.

Forleden kunne et tv-indslag hos TV2 Østjylland ellers fortælle, at ingen ville smide penge efter et besøgscenter. Det kunne modstandere af besøgscentret, herunder en lokalpolitiker, bekræfte, at pengepungen var lukket hos de store fonde, der er afgørende for, at besøgscentret bliver til mere end et fatamorgana.

Nationalparkens bestyrelsesformand Jørgen Blach er forundret over, hvordan et indslag forleden på TV2 Østjylland m. blandt andet en lokalpolitiker som kilde kan konkludere, at ingen vil spytte penge i et nyt besøgscenter. Foto: Lars Norman Thomsen

Nationalparkens bestyrelsesformand Jørgen Blach er forundret over, hvordan et indslag forleden på TV2 Østjylland m. blandt andet en lokalpolitiker som kilde kan konkludere, at ingen vil spytte penge i et nyt besøgscenter. Foto: Lars Norman Thomsen

Nu er det er bare sådan, at fundraisingstrategien først er ved at blive søsat. Det bekræfter bestyrelsesformand Jørgen Blach og Nationalparkens kommunikationsmedarbejder Nicole Wolter overfor Lokalavisen uafhængigt af hinanden.

"Vi har endnu ikke sendt en eneste ansøgning, så afslag har vi af gode grunde ikke fået endnu. Fundraising på dette niveau handler ikke om at sende ti ansøgninger afsted, og så håbe det bedste. I samarbejde med Peter Sand er der udarbejdet en strategi for, hvordan vi skaffer 40 mio. kroner, der er det beløb, som vi skal hente hjem i fondsmidler," siger Jørgen Blach.

"Vi har ikke sat nogen deadline for, hvornår vi skal være i mål, om det er et eller to år eller mere, men vi håber naturligvis på et første gennembrud inden så længe, så vi kan bruge en positiv tilbagemelding til at gå videre med næste skridt i strategien."

Publiceret 13 November 2019 18:00