Bestyrelsesformand Kirsten Nielsen Sørensen kan nu se fremad efter, at ansættelsesrunderne har resulteret i en ny direktør til Viden Djurs. Foto: Viden Djurs

Bestyrelsesformand Kirsten Nielsen Sørensen kan nu se fremad efter, at ansættelsesrunderne har resulteret i en ny direktør til Viden Djurs. Foto: Viden Djurs

Ny Viden Djurs direktør klar til start ved årsskiftet

Bestyrelsesformand Kirsten Nielsen Sørensen regner med at kunne offentliggøre navnet på Ole Svits afløser i næste uge

Af
Lars Norman Thomsen

UDDANNELSE Viden Djurs har fundet en ny direktør, men vedkommende skal først have mulighed for at opsige sin nuværende stilling, og desuden skal der signeres en ansættelseskontrakt, før der rundsendes en pressemeddelelse om den nye mand eller kvinde.

Sådan er formalia, og det bekræfter bestyrelsesformand for Viden Djurs, Kirsten Nielsen Sørensen.

"Vi har haft en god proces, der nu er mundet ud i, at vi har fundet en ny direktør i et meget kvalificeret ansøgerfelt. Jeg regner med, at vi kan præsentere den nye direktør først i næste uge," siger bestyrelsesformanden.

21 havde fremsendt deres cv og en ansøgning i underskrevet stand inden deadline, og fra denne bunke blev der plukket seks kandidater ud til første ansættelsesrunde, og i de afgørende samtaler onsdag 13. november var feltet skåret ned til en trio.

Starter ved årsskiftet

Den nye direktør, der afløser afgåede Ole Svit, kan tiltræde ved årsskiftet, forventer bestyrelsesformanden.

Kirsten Nielsen Sørensen afviser, at det på forhånd var meddelt nuværende Viden Djurs ansatte med direktør ambitioner, at de pågældende godt kunne skyde en hvid pil efter at komme i betragtning til jobbet.

"Det har intet på sig. Blandt ansøgerne har der både været interne og eksterne kandidater," understreger Kirsten Nielsen Sørensen.

"For ansættelsesudvalget og bestyrelsen har det udelukkende handlet om at finde den bedst kvalificerede."

Pilles ikke af brættet

Det er en kendt sag, at Viden Djurs i Ole Svits periode som direktør har haft en dagsorden, hvor innovation og iværksætteri har fyldt meget.

Undervejs er organisationen også udvidet med f.eks.:

  • Ny HHX-afdeling i Rønde
  • Nybyggeri, f.eks. Multisalen og Science bygning på N. P. Josiassens Vej i Grenaa
  • Ny organisering af gymnasie- og EUD uddannelserne
  • Fusion med Kalø Økologisk Landbrugsskole i 2014
  • Fokus på nicheområderne inden for Gaming/spiludvikling, detail, økologi og bæredygtighed

"Innovation og iværksætteri vil fortsat være en del af Viden Djurs. Det kommer direktørskiftet ikke til at ændre på. En ny direktør skal naturligvis have lov til at sætte sit personlige præg på tingene i samarbejde med medarbejderne," siger bestyrelsesformanden.

- Vil den nye direktør blive mødt af en bunden opgave af bestyrelsen om at trimme organisationen?

"Slet ikke. Vores nye direktør skal nu have lejlighed til at komme ned i tingene, lærer organisationen og medarbejderne at kende og træffe sine konklusioner."

Bestyrelsen har besluttet, at direktøren fremadrettet skal aflønnes med fastløn.

Det er bestyrelsen, der ansætter skolens øverste ledelse samt godkender budgetter og regnskab. Bestyrelsen er ansvarlig for skolens drift over for Undervisningsministeriet.

Publiceret 14 November 2019 15:00