Hasse Schneidermann (stående), næstformand i DN Syddjurs, vil på vegne af Danmarks Naturfredningsforening afæske tre byrådsmådlemmer deres syn på naturen anno 2019. Arkivfoto

Hasse Schneidermann (stående), næstformand i DN Syddjurs, vil på vegne af Danmarks Naturfredningsforening afæske tre byrådsmådlemmer deres syn på naturen anno 2019. Arkivfoto

Naturen, det billige skidt ...

DN Syddjurs bringer naturen ind i byrådsssalen

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS I digteren Otto Gelsteds digtsamling 'Under Uvejret' lyder det første digt i afsnittet “Sommerøen”:

Jeg kommer igen til min Sommerø/Til Naturen, det billige Skidt/og Aspen suser mig mørkt i Møde/og Blitfuglen fløjter: blit, blit!

Kommunisten Gelsteds digt er fra 1934 og udtrykker en økokritisk holdning. Med vendingen '"Naturen, det billige skidt" ironiserer Gelsted over den holdning, at kun ting købt for penge har værdi.

Danmarks Naturfredningsforening Syddjurs (DN Syddjurs) har sat sig for at konfrontere en række byrådspolitikere med de pågældendes natursyn anno 2019.

Det sker ved et møde i konferencesalen på rådhuset i Ebeltoft onsdag 20. november. "Vistiller en række politikere over for spørgsmålet - hvordan de agter at forvalte naturen og stoppe tabet af biodiversitet i Syddjurs Kommune," siger Hasse Schneidermann, næstformand i DN Syddjurs.

Vicepræsident Danmarks Naturfredningsforening, Sebastian Jonshøj, indleder mødet med at præsenterer foreningens landsdækkende projekt ”Naturkommuner”.

Herefter kommer gruppeformændene Michael Stegger (S), Kirstine Bille (SF) og Claus Wistoft (V) i krydsild.

”Vi har til dagligt et rigtig godt samarbejde med kommunes faglige folk og forvaltningen, så vi synes det bliver spændende at høre, hvordan tidligere og måske fremtidige borgmestre ser på sagen”, siger Hasse Schneidermann.

Mødestart klokken 19, og umiddelbart efter afvikler DN Syddjurs sit årsmøde cirka klokken 20.30.

Publiceret 15 November 2019 18:30