Risikotesten består af syv simple spørgsmål, som placerer folk i en risikogruppe for type 2-diabetes. Foto: Sara Hartmann Sivertsen

Risikotesten består af syv simple spørgsmål, som placerer folk i en risikogruppe for type 2-diabetes. Foto: Sara Hartmann Sivertsen Uden restriktioner Nævn fotograf

Risikotest for diabetes på apoteket

syddjurs I Syddjurs Kommune går 525 personer rundt med type 2-diabetes uden at vide det, og 2.625 skønnes at have prædiabetes, som betyder, at de har meget høj risiko for at udvikle type 2-diabetes, skriver Diabetesforeningen i en pressemeddelelse.

Type-2 diabetes udvikler sig som regel langsomt, og derfor opdager de færreste sygdommen i tide. Kender man sin risiko for type 2-diabetes, er der meget, man kan gøre for at forebygge sygdommen.

Derfor opfordrer Diabetesforeningen alle til at lade sig teste på Verdens Diabetesdag torsdag 14. november. Det kan blandt andet lade sig gøre på Ebeltoft Apotek, Bryggerivej 4, Ebeltoft kl. 9-17.30.

Risikotesten består af syv simple spørgsmål, som placerer folk i en risikogruppe. Testen er udviklet af forskere på Diabetes Research Centre i England.

Man kan også tage risikotesten på www.diabetes.dk/testdigselv og på Diabetesforeningens hjemmeside læse om, hvordan man forebygger eller lever godt med type 2-diabetes. I Syddjurs Kommune har 1.750 allerede diagnosen type 2-diabetes.

jesl

Publiceret 15 November 2019 10:00