Rasmus Brasch fylder 23 år i februar, men er trods sin unge alder klar til at tiltræde som spillende cheftræner i IF Midtdjurs.

Rasmus Brasch fylder 23 år i februar, men er trods sin unge alder klar til at tiltræde som spillende cheftræner i IF Midtdjurs.

Seriefodbold: Unge Rasmus Brasch ny cheftræner for IF Midtdjurs

Den kun 22-årige FC Djursland-spiller vender tilbage til sin barndomsklub som spillende cheftræner i Serie 3

Af
Martin Schultz

Ryomgård Der kommer nye boller på suppen i IF Midtdjurs, når der den første weekend i februar kaldes til nytårsappel på idrætsanlægget i Ryomgård. IF Midtdjurs har nemlig netop præsenteret den kun 22-årige Rasmus Brasch som klubbens nye spillende cheftræner for seniortruppen de næste to år.

”Rasmus Brasch er en gut, der er ung, men meget moden og dedikeret. Han glæder sig vildt til opgaven og de nye udfordringer,” siger formand for fodboldafdelingen i IF Midtdjurs, Lars Norman Thomsen.

Med sin nye opgave i IF Midtdjurs stopper Rasmus Brasch karrieren i FC Djursland, hvor han de sidste par år har været stamspiller og var med til at sikre samarbejdsklubben oprykning til Danmarksserien for halvandet år siden. I en periode var Rasmus Brasch anfører på FC Djurslands seniorhold. Han er vokset op i Ryomgård og er tidligere ungdomsspiller i IF Midtdjurs. Han har desuden som senior spillet for Kolind/Perstrup IF i Serie 2. Han har gået på Brazil Football College i Grenaa sideløbende med, at han tog sin HHX-studentereksamen hos Vid Djurs Gymnasier.

Rasmus Brasch afløser den mangeårige IFM’er Jesper Bager, som gennem de sidste tre og et halvt år har været cheftræner i seniortruppen.

”Betingelserne det seneste år har været urimeligt svære i takt med, at truppen er svundet ind. Alligevel er det lykkedes at fastholde førsteholdet i Serie 3. Der er grund til at takke Jesper Bager for indsatsen og understrege, at det ikke er et fravalg af ham, der er tale om,” siger Lars Norman Thomsen.

Kasper Brøbech er spillende fysisk træner

IF Midtdjurs’ spillere har på et møde forleden sagt god for den nye trænerløsning.

Rasmus Brasch får i sin nye rolle som spillende træner hjælp af Kasper Brøbech, 30 år, der bor i Aarhus, men arbejder som fysioterapeut i Sundhedshuset i Grenaa. Kasper Brøbech bliver tilknyttet truppen i en rolle som en slags spillende fysisk træner.

”Kasper Brøbech er tidligere mangeårig tidligere førsteholdsspiller i IFM med stor lyst til at spille igen og stille sin viden som fysioterapeut til rådighed,” siger Lars Norman Thomsen om Kasper Brøbech, som vil træne en gang om ugen og spille kampene. Han vil samtidig være et vigtigt bindeled til de mange tidligere medlemmer i Aarhus-området, som IF Midtdjurs gerne ser tilbage i klubben.

Veteranen Michael Stegger Jensen, Ryomård, som spillede enkelte kampe på Serie 3-holdet i efteråret, træder ind i en rolle som backup på de indre linjer som formand for et nystiftet seniorudvalg med reference til fodboldbestyrelsen.

Unge gav ny energi i truppen

IF Midtdjurs havde en svær sæson i Serie 3 i efteråret, men i et meget jævnbyrdigt midterfelt i puljen endte de røde fra Ryomgård alligevel på en overraskende 3. plads i rækken efter Nørager B og Auning IF.

Holdet måtte ved sæsonstarten vinke farvel til profiler som Mikkel Fanø, der skiftede til KPI, og Arkii Malik, som forlod området efter afsluttet uddannelse som pilot, og det så tungt ud for en slidt og ikke særlig træningsvillig trup. Men det lykkedes at mobilisere nogle rutinerede spillere og samtidig rykkede en håndfuld U17 spillere op og gav ny vitalitet og energi på holdet. Efter nederlag i de første fire kamp fik cheftræner Jesper Bager styr på tropperne, og holdet begyndte at vinde fodboldkampe igen.

”Målet for foråret er at skaffe spillere nok, så IF Midtdjurs kan stille hold i Serie 3, Serie 5 og Serie 6. Spillerne fra U17 drengetruppen Kolind-Midtdjurs vil ligesom i dette efterår træne med seniortruppen hver torsdag, og spillere herfra kan benyttes på seniorholdene,” slutter Lars Norman Thomsen.

I vinterperioden trænes hver torsdag klokken 19 på kunstgræsbanen AC Huse Park i Ryomgård.

Publiceret 18 November 2019 14:21