Pressefoto: Aarhus Airport

Ny rute: Flyv direkte fra Tirstrup til europæisk sommer-destination

Til næste sommer kan østjyderne flyve direkte fra Aarhus til Varna i Bulgarien, når en ny flyrute fra lufthavnen åbner til feriedestinationen

Aarhus Airport udvider igen sin destinationsportefølje og denne gang med direkte fly til Varna i Bulgarien. Flyvingerne til den bulgarske feriedestination går således i luften 16. juni, oplyser Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

”Vores mål er at sikre en ruteudvikling i tråd med passagerernes efterspørgsel, og østjyderne har taget rigtigt godt imod Aarhus Airports udbud inden for ferierejser. Det betyder, at vi skruer op for rejsemulighederne både med nye ruter og ekstra kapacitet til populære feriesteder. Med Balkan Holidays rute til de bulgarske sommerdestinationer, sætter vi således ekstra turbo på feriemarkedet,” siger Peer H. Kristensen, direktør i Aarhus Airport, i pressemeddelelsen.

De senere år er ruteudviklingen i den østjyske lufthavn gået fra et stramt fokus på businessrejsende til også at favne feriemarkedet. Tidligere på året præsenterede Århus Charter en ny rute til Rhodos i Grækenland fra lufthavnen i Tirstrup. Flyselskabet DAT afslørede i sidste uge, at det er klar til at flyve den snorlige luftvej fra Aarhus til klippeøen Bornholm, og i fællesskab med SAS annoncerede Aarhus Airport i september, at der i sommeren 2020 også kan flyves direkte til Alicante i Spanien og Chania i Grækenland. I 2017 føjede SAS Malaga, Palma de Mallorca, Split og Nice til lufthavnens rutenet og banede dermed vejen for stigende passagertal og nye destinationer og selskaber. Tidligere på året kunne Aarhus Airport sammen med SAS fortælle, at flyselskabet næsten tredobler antallet af flysæder til de populære ruter Malaga og Palma de Mallorca i næste års sommerprogram.

De nye solskinsruter og ekstra flysæder er en del af lufthavnens ambition om at tredoble antallet af passagerer til 1,5 millioner i løbet af de næste fem år. Passagervæksten i Aarhus Airport har været markant siden 2016, , fremgår det af pressemeddelelsen

Flyvningerne til Varna vil være i luften under højsæsonen fra 16. juni til 18. august 2020 med en ugentlig afgang.

jwh

Publiceret 27 November 2019 07:26