Refurb kombinerer profit og bæredygtighed til black friday

Hornslet virksomheden har valgt at plante træer for hver ordre, der ryger over disken på Danmarks store handelsdag

Af
Lars Norman Thomsen

HORNSLET Er du klar til årets største shoppingdag? Black Friday venter lige om hjørnet - fredag 29. november 2019 går det løs - den dag, hvor danskerne køber allermest.

Elektronik og IT er (udover tøj) dén kategori, som står højest på danskernes black friday-indkøbsliste.

Det har Hornslet virksomheden Refurb, der lever af at sælge IT og forbrugerelektronik som computere, tablets og smartphones, naturligvis registreret.

Men skal en grøn virksomhed, der lever på markedsvilkår, så overhovedet medvirke i et fænomen, hvor konsumerismen er i højsædet – burde en virksomhed som Refurb ikke droppe sin deltagelse, kunne man spørge. Svaret er nej, hvis man spørger på direktionsgangen.

"Hos Refurb anser vi det som noget positivt, hver gang der købes en genbrugt PC frem for en ny. Derfor vælger Refurb at invitere kunderne inden for til en black friday, hvor man får muligheden for at vælge det bæredygtig alternativ – og samtidig plante to træer," udtaler Jakob Kokfelt, adm. direktør i Refurb A/S, i en pressemeddelelse.

"For skal man købe ny mobiltelefon eller computer, er genbrugt IT det mest miljøvenlige alternativ. Årsagen er ganske enkel: Elektronik er én af de allerstørste miljøsyndere, der findes – specielt ved nyproduktion, da 80 procent af den CO2, én computer udleder i hele dens levetid, er forbundet med produktionen."

FAKTA

  • Refurb er etableret i 2008 af Ulrik Hjul Andersen, Martin Bjørn Mikkelsen og Peter Jensby Hove Refurb køber og sælger genbrugte computere, tablets og smartphones
  • Virksomheden beskæftiger 45 medarbejdere
  • Refurb er én blandt 3 virksomheder i Norden, der er autoriseret af Microsoft til at lægge Microsoft-software på brugt IT-udstyr

Publiceret 28 November 2019 18:30