Lune julegaver fra en en flok strikkeglade damer. Foto: Morten Bay-Mortensen

Lune julegaver fra en en flok strikkeglade damer. Foto: Morten Bay-Mortensen

Strikkedamer: Lune pakker giver glæde på gaden

Her et bud på, hvor man måske finder årets mest lune julegave

Af
Morten Bay-Mortensen

JULEGAVER Er der et sted, hvor bløde pakker er velkomne, er det på gaden i Aarhus. Måske er kulden og regnen lidt lettere at klare denne vinter, efter at en stor kasse med håndlavede strikvarer forleden landede hos Kirkens Korshær i Aarhus.

Afsenderen var en flok strikkeglade damer i Marie Magdalene, som med flittige hænder havde lavet kassen lune indhold, som bestod af ikke færre end 43 par sokker, 4 halstørklæder, 11 huer, 8 sæt pulsvarmere, 12 halsedisser, samt et pandebånd og en trøje.

Dåbsklude startskuddet

Helle Degn, som er tovholder for de 10-12 strikkende damer, fortæller, at alle de gode sager bruges til julegaver til de hjemløse, som kommer på varmestuen i Nørregade eller de går til direkte uddeling blandt de mest udsatte medborgere. Nogle af tingene indgår i julebasaren, hvor alle pengene går til Korshærens sociale arbejde, og endelig puttes noget i juleposer til værdig trængende.

Behovet for hjælp er stort, og for damerne er der også en særlig glæde ved at kunne hjælpe andre. For et par år siden begyndt de at strikke dåbskludes sammen, og de udviklede undervejs idéen om at yde et stykke arbejde for en udsat gruppe ”så de i det mindste kunne få lidt varme til fødder og ører i en kold vinter”, som Helle Degn siger.

”Vi havde lyst til at fortsætte vores gode samvær om en meningsfuld aktivitet til nytte for andre. Og som også gav os selv en glæde ved at bruge vore hænder til noget kreativt og vores hoveder til at udveksle ideer og tanker om stort og småt. Med inspiration fra strikkedamerne i Thorsager blev der etableret samarbejde med Kirkens Korshær, og Helle Degn tøver ikke med at kalde det for en win win situation – alle parter får noget godt ud af det.

Damerne mødes hver anden tirsdag, har på skift kage med til kaffen, og mens nøglerne ruller, strikkepindene er i rask bevægelse og stakken med sokker vokser, så går snakken nok så hyggeligt.

Efter jul er det planen at genoptage fremstillingen af dåbskludene, og til den tid skal det foregå i Pindstrup. Inden da skal de lige have rydde op i lageret af varer, som ikke egner sig til hjemløsestrik, så de sættes til salg søndag 8. december i Grevekapellet i Marie Magdalene Kirke. Måske er det her man finder årets luneste julegave.

Publiceret 29 November 2019 09:30