Mols Vinterbaderes saunavogn er blevet til virkelighed, efterhånden som der har været økonomi til det. Pressefoto

Mols Vinterbaderes saunavogn er blevet til virkelighed, efterhånden som der har været økonomi til det. Pressefoto

Vinterbadere fejrer 15 år med åben saunavogn

Søndag 1. december kan man møde foreningen på havnen i Knebelbro

KNEBELBRO Onsdag 1. december 2004 var der stiftende generalforsamling i Mols Vinterbadere, så søndag 1. december bliver foreningen 15 år.

Det markererer man ved at holde åbent hus på havnen i Knebelbro ved vores saunavogn for gamle og nuværende medlemmer, naboer, interesserede og nysgerrige, som gerne vil se og høre lidt om vinterbadning.

Mols Vinterbadere startede i oktober 2004 med et møde for interesserede. Her mødte 10 potientelle vinterbadere frem, og til den stiftende generalforsamling var man ni medlemmer.

Fyrede i brændeovnen

Indtil vinteren 2006/2007 klarede foreningen sig uden sauna. Man mødtes to gange om ugen i KnebelVig Bådelaugs klubhus 'Brohuset', hvor man fyrede godt op i brændeovnen, gik ud og badede i havnebassinet og så hurtigt tilbage til det dejlige varme klubhus og en kop kaffe.

Sommeren 2006 blev brugt på at trylle en gammel, brugt skurvogn om til en velfungerende mobil sauna.

Foreningen blev hjulpet godt på vej af Jomsborg (vinterbaderne i Aarhus), som man lånte 22.000 kroner rentefrit af, og med gode råd fra forskellig side til indkøb af det rigtige træ, den rigtige størrelse saunaovn og med nogle praktiske håndværkerhænder blandt medlemmerne gik man i gang.

Det første år var der kun råd til selve vognen og en ovn. Året efter fik man lavet bænke i saunaen og en rigtig trappe op til indgangsdøren. Senere kom turen til de udendørs faciliteter. Så det hele er kommet til, efterhånden som økonomien tillod det, beretter Mols Vinterbadere i en pressemeddelelse.

Oppe på 70 medlemmer

Saunavognen bliver hvert år i oktober kørt ned på havnepladsen, hvor den står side om side med motor- og sejlbåde på deres vinterpladser. I foråret bliver den kørt tilbage til en lade i Knebel, hvor man har fået lov at lade den stå sommeren over.

Hen over de 15 år har medlemstallet været støt stigende fra de ni mellemmer i 2004 til nu omkring70 medlemmer, som er et tal, foreningen er godt tilfreds med.

jesl

Publiceret 29 November 2019 15:00