Maltfabrikken får støtte til kulturkonference

Den internationale konference Create Change, der holdes 4.-7. juni på Maltfabrikken i Ebeltoft har fået 200.000 kroner i støtte fra Regionen

ØKONOMI Regionsrådet har bevilget 4,18 mio. kroner af de regionale kulturudviklingsmidler til syv projekter, der styrker kulturlivet og skaber nye oplevelser på tværs af hele regionen.

Blandt de syv modtagere er Maltfabrikken, der har fået 200.000 kr. til den kommende internationale konference "Create Change", der afvikles i juni.

Her mødes to europæiske netværk for kulturhuse samt en lang række aktører i Region Midtjylland for at sætte fokus på kulturen og kulturhusenes betydning for samfundet.

Ud over Maltfabrikken får Aarhus Billedkunstcenter: Den kunstproducerende region 1.194.000 kr. Det er et netværk for billedkunstnere, der skal styrke Region Midtjylland som kunstproducerende region.

BUM Netværk for børn og unge: Nordlys – Børn og ungekultur med verdensmål får 835.000 kr.til et projekt, der kombinerer børne- og ungekultur med FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. I projektet skal skoleklasser fortolke og bearbejde udvalgte verdensmål gennem musik, dans, teater, billedmedier, video, digitale medier, fortælling og tværæstetiske naturoplevelser.

Performing Arts Platform: ART HACK modtager 600.000 kr. til videreudvikling af netværket. Struer Museum: Brugerdesignende soundscapes i autentiske rum får 600.000 kr. til et udviklingsprojekt med fokus på en ny form for lydformidling på museer, som kan styrke oplevelsen af autentiske miljøer og Det Grænsesøgende Kulturkøkken: Institute of Meals får 500.000 kr.

"Vi ser masser af nye eksempler på innovative kulturprojekter, der skaber samarbejder på tværs af både geografi og kunstarter i Midtjylland. Den udvikling vil vi som region være med til at løfte, og det bliver spændende at følge de syv projekter, der nu modtager støtte," siger formand for regionsrådet, Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse om uddelingen af de samlet 4,18 millioner.

-feldt

Publiceret 30 November 2019 09:00