Foto: Morten Rode

Foto: Morten Rode

Rollespilsforening vinder pris som Årets Ungdomsforening 2019

Rollespil i Ryomgaard kåret til Årets Ungdomsforening 2019 på DUF - Dansk Ungdoms Fællesråds delegeretmøde af uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Ni foreninger var nomineret

Ryomgaard Over 300 repræsentanter for Danmarks ungdom hyldede Rollespil i Ryomgaard, da de lørdag den 30. november blev kåret som Årets Ungdomsforening 2019.

”Vi er utrolig beærede over at modtage denne pris. Det var et stærkt felt af ni andre nominerede, som vi var oppe imod, så vi kunne næste ikke tro, at det blev os," sagde en glad Stefan Kalmar fra Rollespil i Ryomgaard.

Prisen blev uddelt på DUF - Dansk Ungdoms Fællesråds delegeretmøde af uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen. Et enigt dommerpanel lagde vægt på, at foreningen formår at række ud til lokalsamfundet og andre aktører som Midtdjurs Friskole, de lokale spejdere, Ryomgård Bogcafe og Syddjurs bibliotek. Rollespil i Ryomgaard slutter sig ikke om sig selv, men rækker ud og forstår, ikke blot at udfordre, men i højere grad at komplementere andre fritids- og kulturaktører i området.

Et fællesskab for unge

Chris Preuss, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, fortæller på vegne af dommerpanelet: "Jeg er meget imponeret over, hvor meget foreningen har opnået på bare et år. Rollespil i Ryomgaard har på fornemmeste vis fået flere unge med i fællesskabet ved at udnytte et hul i aktivitetstilbuddet, samt sørger for at de unge føler medejerskab og bliver mere modige og selvsikre."

På tværs af forskellige aldre kan børn og unge komme med aktivitetsideer og der er mulighed for at vokse med opgaven og få ansvar gennem aktiviteter. Den lille lokalforening hører til under rollespilsforening Bifrost og har sit eget motto: En for alle og alle for en.

Der var 19 indstillede foreninger og heraf ni nominerede til prisen som Årets Ungdomsforening 2019. Andenpladsen gik til Tante Andante i Lemvig, der en en del af KFUM og KFUM. Tredjepladsen gik til Ungdommens Røde Kors i Aalborg.

Udover over æren vinder førstepladsen også 10.000 kr. til sin forening.

Rollespil i Ryomgaard fejrede 1-års fødselsdag d. 9. november 2019. De er den eneste rollespilsforening på hele Djursland og har på kort tid skaffet 20 medlemmer. De favner alt slags rollespil, hvilket både er bordrollespil, brætspil, magic cards, bueskydning, sværdkamp, rolleskrivning, kreative værksteder med kostumer og sminke samt syning af kostumer.

Publiceret 02 December 2019 11:03