Birte Hedegaard Jensen er nu eneejer og direktør i virksomheden, der fra nytår officielt hedder Corona Lifecare.

Birte Hedegaard Jensen er nu eneejer og direktør i virksomheden, der fra nytår officielt hedder Corona Lifecare.

Ny kvinde i spidsen for hjerterytmerne: Jeg kan ikke forestille mig at skulle lave andet

Birte Hedegaard Jensen er blevet eneejer af virksomheden Corona Vitas, der leverer vital patientovervågning til sygehusene

Af
Simon Carlson

Ebeltoft Kontoret på Østerallé i Ebeltoft syner ikke af ret meget udefra. For den uindviede klinger navnet Corona Vitas sikkert heller ikke voldsomt genkendeligt, men ikke desto mindre er virksomheden en af landets fremmeste på sit område, og nu har en lokal kvinde sat sig helt frem i spidsen for firmaet, der leverer udstyr til patientovervågning til sygehusene.

Det er ganske små, men højteknologiske apparater, som Birte Hedegaard Jensen og hendes ansatte sælger til sygehusene. Trygheden er det vigtigste, og derfor kan Corona Lifecare fra det lille kontor på Østerallé i Ebeltoft ligeledes supportere sygehusene, hvis der opstår problemer.

Det er ganske små, men højteknologiske apparater, som Birte Hedegaard Jensen og hendes ansatte sælger til sygehusene. Trygheden er det vigtigste, og derfor kan Corona Lifecare fra det lille kontor på Østerallé i Ebeltoft ligeledes supportere sygehusene, hvis der opstår problemer.

Corona Vitas har eksisteret i 17 år. I de 16 af dem har Birte Hedegaard Jensen været en del af virksomheden, og sidste år begyndte en langsom proces med hendes overtagelse af virksomheden fra Corona Vitas' stifter Kristian Vitas Knudsen. Eller det skulle i hvert fald have gået langsomt.

"Jeg gik ind i virksomheden med henblik på, at jeg skulle overtage mere og mere. Jeg købte 20 procent sidste år og forventede, at jeg nok ville overtage helt om fire-fem år. Men pludselig gik det stærkt, og i oktober i år faldt det hele så endelig på plads. Jeg har arbejdet med det her i så mange år nu, og jeg ville gerne køre det videre. Faktisk kan jeg ikke forestille mig, at jeg skulle lave noget andet," fortæller Birte Hedegaard Jensen.

Præcise målinger

Det hun helt konkret laver, og som Corona Vitas er blevet blandt landets førende på, er levering af udstyr og service til patientovervågning. Med overvågning forstås udstyr, der blandt andet måler hjerterytmer, blodtryk og lungefunktioner. Corona Vitas leverer deres produkter til sygehusene, og det er her, patienterne låner udstyret med hjem, så de over længere tid kan måle eksempelvis blodtrykket frem for den korte måling, de fleste kender fra lægen.

"Det giver et mere retvisende billede af, om der er noget galt. Eller også om der ikke er noget galt. Når man går med udstyret i en eller flere dage, kan det bedre fortælle, om der er problemer, der skal ses nærmere på. Det giver en tryghed hos patienterne, at selv om hjertet måske i en periode kan hamre af sted, så er der ikke nødvendigvis noget galt," forklarer Birte Hedegaard Jensen, som før sin indtræden i Corona Vitas arbejdede som bioanalytiker på hospitalet i Skejby.

Afgørende start

Netop fordi det er sygehusene, der er virksomhedens primære kunder, så skal Corona Vitas ofte bevise sig selv over for regionerne som leverandør gennem udbudsrunderne, når sygehusene skal have udstyret udskiftet. Corona Vitas har igennem efterhånden mange år vist sig at være en driftsikker leverandør, men det er alligevel med lidt sommerfugle i maven, Birte Hedegaard Jensen går ind i sin første tid som eneejer for virksomheden. I starten af det nye år forventer hun således at skulle deltage i udbuddene i flere af regionerne, og det er en afgørende tid for virksomheden.

"Det er altid en spændende tid, fordi det er en meget omfattende proces i sådan et udbud. Der er mange ting i spil med både priserne og brugervenlighed. Jeg synes, vi har gode produkter, og vi er kendt i forvejen for at sætte en ære i, at personalet på sygehusene føler sig ordentligt undervist og trygge ved de produkter, som patienterne skal have med hjem, så jeg regner da helt sikkert med, at vi kan være med," konstaterer Birte Hedegaard Jensen.

Nyt år, nyt navn

Indtil videre er det ganske små forandringer, der skal foretages med Birte Hedegaard Jensens overtagelse. Mest markant er, at virksomheden skifter navn med indgangen til det nye år. Corona Lifecare er det nye navn. Det skal i højere grad afspejle den branche og det værdisæt, som virksomheden arbejder med.

Samtidig bliver det lille kontor i Ebeltoft nu til Corona Lifecares hovedsæde. Det har indtil Birte Hedegaard Jensens overtagelse været i virksomhedens lokaler i Køge, men som lokal borger i Ebeltoft giver det trods alt mest mening, at domicilet er i ejerens hjemby. Kontoret i Køge og de ansatte på Sjælland fortsætter dog fuldstændig som hidtil.

"Navneforandringen har selvfølgelig også noget at gøre med, at det nu er min virksomhed, og det skal være min måde at drive det på, men ellers forandrer vi ikke noget. Vi arbejder stadig ud fra, at vores kundetilfredshed skal være rigtig høj, og kunderne altid skal føle sig trygge ved at bruge os," siger Birte Hedegaard Jensen.

Fakta

Corona Lifecare

Det nuværende Corona Vitas skifter til nytår navn til Corona Lifecare. Virksomheden er leverandør af overvågningsprodukter til måling af blodtryk, hjerterytme og lungefunktion. Desuden leverer Corona Lifecare software til sygehusenes monitorering af patienterne.

Corona Lifecare arbejder ligeledes på at kunne tilbyde flere produkter til private lægepraksisser.

3. januar fra klokken 14-17 er der reception i forbindelse med Birte Hedegaard Jensens overtagelse af virksomheden. Det foregår på Kulturloftet på Maltfabrikken.

Publiceret 15 December 2019 10:59