Siger Ole Bollesen (med notesblokken) ja til igen at være Socialdemokratiets borgmesterkandidat? Det afslører han på generalforsamlingen i Socialdemokratiet Syddjurs 20. april. Foto: Lars Norman Thomsen

Siger Ole Bollesen (med notesblokken) ja til igen at være Socialdemokratiets borgmesterkandidat? Det afslører han på generalforsamlingen i Socialdemokratiet Syddjurs 20. april. Foto: Lars Norman Thomsen

Hvem bliver Socialdemokratiets borgmesterkandidat?

Til april afslører Syddjurs borgmester Ole Bollesen, om han genopstiller til kommunalvalget i 2021

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Foråret er rig på generalforsamlinger i de politiske partier. Den mest spændende af slagsen foregår 20. april i 3F Huset i Rønde i Socialdemokratiet.

Her afslører Ole Bollesen, om han genopstiller som borgmesterkandidat til næste kommunalvalg i november 2021.

Selv vil han her et par dage efter nytårsskiftet ikke afsløre, hvad han har besluttet at fortælle sine partifæller.

"Det gør jeg først på generalforsamlingen," lyder det fra borgmesteren, der fylder 70 til sommer, nærmere bestemt 13. juli.

Lå ikke i kortene

Ole Bollesen blev forud for valget i 2017 valgt enstemmigt som Socialdemokratiets borgmesterkandidat med det helt klare formål at bane vejen for et større generationsskifte i partiet med henblik på at køre en yngre borgmesterkandidat i stilling til valget i 2021.

Nu lykkedes det imidlertid Socialdemokratiet at erobre borgmesterposten fire år før det stod i strategiplanen efter en meget målrettet valgkamp med flere nye kandidater i rækkerne. Det lykkedes således at få fem nye ansigter valgt ind i byrådet til at supplere veteranerne Ole Bollesen, Christian Haubuf og Jan Fischer.

På valgaftenen lykkedes det også at få Ole Bollesen kørt helt frem i forreste linje med støtte fra den øvrige venstrefløj, så Venstre med daværende borgmester Claus Wistoft i spidsen måtte bide i det sure æble og aflevere nøglerne til borgmesterkontoret trods et flot valg til både Venstre og Wistoft personligt.

Afgørende blev det imidlertid, at Venstre ikke kunne overbevise Dansk Folkeparti om, at de to partier skulle være i valgforbund. Det kostede reelt Venstre borgmesterhvervet, at Per Dalgaard og Dansk Folkeparti følte sig kørt over og 'grinagtiggjort' i den foregående byrådsperiode af særligt Venstre og Wistoft.

Det oplagte valg

Ole Bollesen var den oplagte kandidat i 2017, fordi han i de fire foregående år havde røgtet både hvervet som udvalgsformand for Udvalget for Sundhed, Ældre og Social (SÆ-udvalget) og posten som gruppeformand for byrådsgruppen på overbevisende vis.

Det blev ikke mindst bemærket, at den nu pensionerede gymnasielærer Ole Bollesen på myndig vis fik gruppen til at arbejde sammen og medlemmerne, hvoraf et par stykker var rygende pistoler, til at forstå, at uanset om de var medlem af partiforeningen i Ebeltoft og omegn eller partiforeningen Syddjurs Vest, der dækker de gamle kommuner, Rosenholm, Rønde og Midtdjurs, så repræsenterede de alle først og fremmest Socialdemokratiet.

Ole Bollesen er fortsat i fin fysisk form, selvom han er kommet til skelsår og alder. Gymnastikinstruktøren, der fortsat står i spidsen for et 'modent' gymnastikhold i Ebeltoft, går bestemt ikke ned på konditionen. Hans aerobe kapacitet hører fortsat til toppen i byrådet.

Vælger han at takke ja til at fortsætte, bliver han naturligvis kåret på generalforsamlingen.

Bliver det et nej, vil der sandsynligvis være flere i den nuværende byrådsgruppe, der ser sig selv som mulige arvtagere. For eksempel den nuværende gruppeformand Michael Stegger og navnebroderen Michael Aakjær, medlem af Udvalget for Familie og Institutioner.

En dark horse uden for byrådsgruppen, Anders Peter Rasmussen, Ebeltoft, der har fire års byrådserfaring (2014-2017), men ikke opnåede genvalg ved valget i 2017, færdes fortsat i det socialdemokratiske bagland, og kan sagtens komme i spil.

Ebeltoft-strategen Christian Haubuf har altid haft et godt øje til Anders Peter Rasmussen og set ham både som sin protegé en coming man i partiet.Frem til 20. april bliver det alt sammen gisninger, og 'hvad har du hørt på vandrørene'.

Vi er alle sammen først klogere, når Ole Bollesen har gjort op med sig selv, om han vil gå efter at tage vagten fire år mere på borgmesterkontoret.

Publiceret 02 January 2020 15:00