I morgemørket stod cirka 30 borgere klar ved Molsskolen mandag til at gå tur med borgmester Ole Bollesen (S). Fotos: Lars Norman Thomsen

I morgemørket stod cirka 30 borgere klar ved Molsskolen mandag til at gå tur med borgmester Ole Bollesen (S). Fotos: Lars Norman Thomsen

Evig usikkerhed om Molsskolens fremtid er gift for bosætning

Flere af de nærved 30 deltagere på borgmester Ole Bollesens gåtur i Knebel mandag morgen appellerede til politikerne om at lægge låg på en fortsat skolestrukturdebat

Af
Lars Norman Thomsen

KNEBEL For ikke så mange år siden var det reglen, at Molsskolens fremtid eller mangel på samme var nævnt i det budgetkatalog, som Syddjurs Kommunes embedsværk producerer til byrådet forud for den egentlige politiske debat om næste års budget i månederne august-oktober.

Det skabte med rette usikkerhed hos borgerne på Mols og Helgenæs, og appellerne var mange om at få stoppet dette vanvid, fordi det reelt aldrig ville blive et politisk tema at nulstille Molsskolen.

"Det er gift for alle forsøg på at trække unge børnefamilier til Mols-landet, hvis det fortsætter på denne måde. Det skaber usikkerhed, at Molsskolens fremtid tilsyneladende skal nævnes i budgetkataloget hvert år," lød det fra flere talsmænd på Mols. Nu er Molsskolen så igen blevet et tema sammen med andre af de kommunale folkeskoler. En gammel traver er blevet hevet op fra tasken i forbindelse med den konsulentrapport, som konsulentfirmaet Implement udarbejdede til byrådet i 2019 forud for budgetdebatten.

"Stop med fortsat at skabe usikkerhed om Molsskolens fremtid. Det er gift for bosætningen til Mols og Helgenæs," lød det fra flere af deltagerne. Med på gåturen var Molsskolens leder Claus Peter Olesen

I rapporten diskuteres mulighederne for at strømline udskolingen (7.-9. klasse) på folkeskolerne generelt ved at placere de ældste elever på færre skoler. Det blev senest diskuteret i 2009, da en anden konsulentrapport foreslog, at samle overbygningen på fem skoler. Det blev ikke andet end fuser dengang.

Stop nu

Skoletemaet og usikkerheden om overbygningen bliver pillet af Molsskolen var noget af det, der fyldte mest på mandagens velbesøgte morgenrundtur i Knebel med borgmester Ole Bollesen. Flere af deltagerne bad borgmesteren og de øvrige fremmødte politikere: Gunnar Sørensen og Jørgen Ivar Mikkelsen (begge V) og Anita Søholm og Michael Stegger Jensen (begge S) om at medvirke til, at piben stikkes ind, når det gælder skolestrukturen.

"Mig bekendt er der ingen i byrådet, der vil lukke skoler eller ændre på strukturen i denne byrådsperiode," lød det fra borgmesteren, mens hans tog byrådskollegerne i øjesyn..

Ole Bollesen bemærkede, at med det nye Knudepunkt i Knebel med ny indbygget fælles daginstitution er der skabt basis for udvikling på Mols og Helgenæs.

"Et flot eksempel på samarbejde mellem alle aktører. Internt for os selvfølgelig mellem skole, daginstitution og Dagpleje, men i det hele taget masser af lokale mennesker, foreninger, virksomheder og andre," sagde Ole Bollesen.

Knudepunktet vil stå færdigt i 2021. Daginstitutionen vil bestå af en vuggestueafdeling i stueetagen og børnehavedel på etagen over med direkte udgang til legeplads fra begge etager grundet det kuperede terræn.

"Molsskolen er en skole i rivende udvikling dog med let faldende elevtal de næste år år," kunne Ole Bollesen fortælle.

Venstre-veteranen Gunnar Sørensen tog bladet fra munden: "Hvis der er så stor opbakning til Molsskolen, så undrer det, at der kører en masse biler hver morgen til Syddjurs Friskole i Egens og læsser børn af. Det hjælper jo ikke den kommunale skole i Knebel."

"Lad det nu ligge," replicerede en af deltagerne, tidligere lærer Poul Erik Bærentzen.

"Mange børn har haft det fint med, at der var et alternativ."

Venstres Jørgen Ivar Mikkelsen sagde til Lokalavisen, at han forventede, at der fortsat vil være byrådsmedlemmer, der i de kommende år vil diskutere udskoling samlet på færre skoler: "Jeg har sagt i debatten, at så kan vi jo samle udskolingen på de mindste skoler, for her er pladsen til det. Om man skal køre fra Knebel til Rønde eller modsat, må jo komme ud på et."

Publiceret 09 January 2020 20:30