Omfartsvejen er markeret med sort på skitsen. Det hvide vejstykke er Randersvej, som til dato har været den direkte vejforbindelse mellem Djurs Sommerland/Hovedvejen og Nimtofte by. Den lukker med omfartsvejens komme for bilister

Omfartsvejen er markeret med sort på skitsen. Det hvide vejstykke er Randersvej, som til dato har været den direkte vejforbindelse mellem Djurs Sommerland/Hovedvejen og Nimtofte by. Den lukker med omfartsvejens komme for bilister

Nimtofte frygter, at omfartsvejen nulstiller byen

Fire måneder før, at omfartsvejen til Djurs Sommerland åbner, råber distriktsråd og forretningsliv i Nimtofte nu vagt i gevær

Af
Lars Norman Thomsen

NIMTOFTE Hvis Syddjurs Kommune fastholder, at der ikke skal være en direkte vejforbindelse mellem den nye omfartsvej til Djurs Sommerland og Nimtofte by, lukker Nimtofte by.

Dette klokkeklare synspunkt deler Knud Simonsen, indehaver af Djurs Hytteby, Jens Jacob Sørensen, formand for bestyrelsen i Dagli'Brugsen Nimtofte og Carsten Bryrup, formand for bestyrelsen i Nimtofte og oplands Distriktsråd samstemmende.

"Hvis kommunen vælger at lukke for trafik på Randersvej til og fra Nimtofte, som vi kender det i dag, lukker Dagli'Brugsen og Nimtofte Pizza og Grill, fordi de mister den omsætning, der kan være afgørende for, om de skal dreje nøglen. Jeg vil også få færre gæster til min hytteby, gæster som traditionelt handler i Dagli'Brugsen," siger Knud Simonsen.

Omfartsvejens tilblivelse blev besluttet i det tidligere byråd, da Per Dalgaard (DF) var formand for Udvalget for Natur, Teknik og Miljø, så Nimtofte har haft rig lejlighed til at give deres mening til kende. Har Nimtofte og oplands Distriktsråd ikke sovet i timen?

"Omfartsvejen har vi som sådan intet imod. Den er der mange trafikmæssige fordele forbundet med for Nimtofte by, og det har vi også gjort gældende i vores høringssvar," siger Carsten Bryrup.

"Der har i Nimtofte og oplands Distriktsråd været nogle personskift, som måske har gjort, at vi ikke var obs på den ekstraordinære høring, der kom, og hvor lukning af Randersvej for biler af hensyn til ejeren af Randersvej 15 var et tema," indrømmer Bryrup.

- Hvor meget omsætning smider de besøgende i Djurs Sommerland i Nimtofte i Dagli'Brugsen Nimtofte, Jens Jacob Sørensen? Er der tal eller skøn for det?

"Nej, det er der ikke. Men vi ved, at i Djurs Sommerlands sæson får vi mange kunder , der har været gæster i forlystelsesparken, og som Knud Simonsen siger, så er det meget afgørende penge for en i forvejen trængt butik. Lukker vores Dagli'Brugs, så lukker byen. Sådan er det bare."

Vis nu lidt forståelse

Trioen havde før jul et møde med nuværende udvalgsformand for Natur, Teknik og Miljø Kim Lykke Jensen (SF) og Chef for Teknik og Miljø hos Syddjurs Kommune, Rune Asmussen.

Et møde, der ikke mundede ud i en løsning, som Nimtofte trioen kunne juble over.

"Det er fint, at de vil skilte ved Djurs Sommerland, men når først bilisterne har snuden rettet mod den nye omfartsvej, vender de ikke om og kører ad Kolstrupvej mod Nimtofte. Kolstrupvej er i øvrigt slet ikke egnet til en større trafikmængde end den nuværende," siger Knud Simonsen.

Kim Lykke Jensen fastholder, at projektet er så langt fremme, åstedsforretninger gennemført og juraen på plads, at der er ingen vej tilbage.

NTM-formanden tror selv på, at omfartsvejen bliver til gavn for Nimtofte by, og så vil han arbejde for, at de næste byfornyelsesmidler skal gå til Nimtofte, så byens potentialer, for eksempel ved Mølledammen, kan komme til sin ret.

"Fint nok," lyder det fra Knud Simonsen, Jens Jacob Sørensen og Carsten Bryrup.

"Syddjurs Kommune bør udvise fleksibilitet, og selvfølgelig kan der findes en løsning, som sikrer en direkte vejforbindelse mellem omfartsvejen og Nimtofte by, som ikke koster ret mange penge, som vi har påpeget overfor Syddjurs Kommune. Der er tid endnu til at overveje denne løsning, hvis viljen er der," siger Carsten Bryrup.

Kim Lykke Jensen lægger op til, at man på det kommende udvalgsmøde tager en grundig snak om forløbet, og de argumenter, der er rejst. Selv fastholder han, at projektet er så langt fremme, at reaktionen fra Nimtofte kommer alt for sent.

Publiceret 09 January 2020 21:30