Det gule kort til Søhusparkens Plejeboliger fra Styrelsen for Patientsikkerhed er blevet annulleret. Arkivfoto

Det gule kort til Søhusparkens Plejeboliger fra Styrelsen for Patientsikkerhed er blevet annulleret. Arkivfoto

Gult kort til Søhusparken annulleret

Styrelsen for Patientsikkerhed har nu ophævet påbuddet til Syddjurs Kommune, fordi de kritisable forhold i Søhusparkens Plejeboliger ikke længere gør sig gældende

Af
Lars Norman Thomsen

I september-oktober 2019 gav Styrelsen for Patientsikkerhed påbud til Syddjurs Kommune om at sikre forsvarlig medicinhåndtering, pleje og behandling, systematisk journalføring og sikre indhentelse af informeret samtykke forud for behandling hos Søhusparkens Plejeboliger

Det betød, at den daværende leder fluks fik en aftrædelsesaftale med Syddjurs Kommune.

Nu har Styrelsen for Patientsikkerhed netop ophævet påbuddet. Efter et kontroltilsyn den 11. november 2019 konkluderede Styrelsen i deres endelige afrapportering ved udgangen af året, at Søhusparken fremstår velorganiseret med korrekte arbejdsgange.

De enkelte fejl, som blev fundet ved kontroltilsynet, var små og spredte, og af mindre betydning.

At påbuddet er ophævet, fremgår indirekte af hjemmesiden hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Når et påbud ikke længere er på Styrelsens hjemmeside, er det fordi, det er blevet ophævet, har samme Styrelse tidligere forklaret til Lokalavisen.

Lokalavisen kan konstatere, at Søhusparken er pillet af hjemmesiden.

Lykkelig Fischer

Formanden for udvalget for sundhed, ældre og social Jan Fischer (S) er selvfølgelig yderst lykkelig og udtaler i en pressemeddelelse fra Syddjurs Kommune:

"Det er naturligvis både alvorligt og trist, at vi fik et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Når det er sagt, så er jeg glad for, at fejlene og manglerne i Søhusparken blev påtalt, så der kunne handles på det. Jeg er også meget tilfreds med, at påbuddet nu er ophævet. Jeg ved, at ledere og medarbejderne på stedet har arbejdet hårdt, med at skabe nye arbejdsgange for dokumentation og sikkerhed, sådan at forholdene nu er i orden. Søhusparken er dejligt sted at bo med gode omgivelser, og jeg ser frem til, at besøge Søhusparken i den nærmeste fremtid og få en god dialog med ledere og medarbejdere om de nye arbejdsgange."

Ny leder undervejs

Søhusparken består af 8 små ”huse” under fælles tag, med plads til i alt 110 beboere. Søhusparken er et almindeligt plejecenter, men rummer borgere med mange forskellige diagnoser.

Søhusparken er i dag organiseret med 1 plejecenterleder og 3 teamledere, der i fællesskab løser den daglige ledelsesopgave.

Medarbejdergruppen består af sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, aktivitetsmedarbejdere og ernæringsassistenter.

Endvidere er der tilknyttet ergoterapeut, fysioterapeut, musikterapeut, diætist og demenskonsulent.

En ny plejecenterleder forventes at være på plads 1. februar 2020 eller snarest derefter, fremgår det af jobannoncen.

Publiceret 11 January 2020 22:00