Tobias Maarup Pedersen klar til at gå efter at vinde Danmarksmesterskabet for disciplinen lastvognsmekaniker for unge håndværkere fra erhvervsskolerne

Tobias Maarup Pedersen klar til at gå efter at vinde Danmarksmesterskabet for disciplinen lastvognsmekaniker for unge håndværkere fra erhvervsskolerne

Talentfuld lastvognsmekaniker fra Mørke til DM

Tobias Maarup Pedersen går på skole i Vejle, har læreplads i Aarhus og bor i Mørke, men trods de store afstande er han yderst glad for valget af læreplads og uddannelse

Af
Lars Norman Thomsen

MØRKE I denne måned dyster unge håndværkere fra erhvervsskolerne om, at blive Danmarks bedste til deres fag. En af de over 250 unge deltagere er Tobias Maarup Pedersen, Mørke, der er i gang med uddannelsen som lastvognsmekaniker.

Udover at være elev på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, er han i lære hos Volvo Truck Center i Aarhus. Den 16.-18. januar skal Tobias Maarup Pedersen dyste i Bella Centret i København om at blive Danmarks dygtigste til sit fag.

Alsidigheden ved faget

Det var alsidigheden og det anderledes ved faget, som motiverede Tobias Maarup Pedersen til at tage en uddannelse i Vejle. Tobias Maarup Pedersen fremhæver, at selvom det er stort og tungt, er det samtidig mere ’hands on’. Endvidere er vekslingen mellem både det fysiske og tekniske arbejde en stor fordel, Tobias Maarup Pedersen fortæller: ”Man skal kunne bruge sit hoved ligeså meget, som man skal kunne svinge en hammer”.

Vejle - Aarhus - Mørke

22-årige Tobias Maarup Pedersen bor til daglig i Mørke . Hans erhvervsskole ligger dog knap 100 kilometer fra hans bopæl. Tobias Maarup Pedersen har dog altid vidst, at han ville gå erhvervsskolevejen.

Målrettet fra barnsben af, hvor han hjalp sin far med tømrerarbejde. Han klarer logistikken ved at bo på skolehjem, når han er på skoleophold. Skolehjemmet tilbyder ikke alene 3 retter mad om dagen, men også en masse sociale aktiviteter.

Den bedste læreplads

Om sin læreplads ved Volvo Truck Center i Aarhus siger Tobias Maarup Pedersen: ”Fra mit synspunkt, er det nok en af de bedste lærepladser.”

Han supplerer, at kollegaerne ofte ikke behandler ham som en lærling, men mere som en svend, og at han får frie tøjler på arbejdet. Der er således ingen restriktioner på, hvad han må arbejde med. Han får lov til at prøve det hele fra reparationer af helt gamle biler til opbygning af de nyeste på markedet.

Til DM i håndværk

Tobias Maarup Pedersen fortæller med stor ydmyghed i stemmen, at det er en stor ære at skulle deltage i mesterskaberne. Ud over den anerkendelse man får fra både familie, venner og kollegaer, er det fede ved at deltage: ”At kunne vise at man er en af de bedste, og at man vil være en af de bedste til sit fag”. Der hersker ingen tvivl længere, deltagelsen til DM i Skills er et bevis på, hvor dygtig man i virkeligheden er.

Publiceret 11 January 2020 07:30