Olle Bollesen genopstiller ikke til kommunalvalget i 2021, afslører han nu. Arkivfoto

Olle Bollesen genopstiller ikke til kommunalvalget i 2021, afslører han nu. Arkivfoto

Syddjurs Kommune skal have ny borgmester

Med godt halvandet år til næste kommunalvalg i november 2021 fortæller borgmester Ole Bollesen allerede nu, at han ikke genopstiller

Af
Lars Norman Thomsen

I april 2020 skal Socialdemokratiet i Syddjurs vælge spidskandidat til kommunalvalget i november 2021, men allerede nu fortæller Ole Bollesen, at han ikke genopstiller.

Det er der som sådan intet overraskende i. Ole Bollesen runder de 70 13. juli i år, og selv om han er i fin fysisk form, så har han også skelet til dåbsattesten, fortalte han forleden til Lokalavisen.

"Jeg vil være fyldt 71, når vi skal til valg og 75, når valgperioden er afsluttet," konstaterede han.

Han understreger, at han vil arbejde loyalt som hele byrådets formand i resten af denne periode.

"Jeg har ikke mistet interessen for politik og vil arbejde videre politisk for både Syddjurs Kommune og for Socialdemokratiet."

"Jeg har været med i politik i rigtig mange år, og jeg tror, at det er sundt med et generationsskifte. Desuden vil jeg også gerne have mere tid til familie og egne interesser. Et borgmesterjob er fantastisk spændende, men det kræver også mange arbejdstimer."

Kom, så og sejrede

Ole Bollesen var den oplagte kandidat i 2017, fordi han i de fire foregående år havde røgtet både hvervet som udvalgsformand for Udvalget for Sundhed, Ældre og Social (SÆ-udvalget) og posten som gruppeformand for byrådsgruppen på overbevisende vis.

Den tidligere gymnasielærer blev valgt enstemmigt som Socialdemokratiets borgmesterkandidat med det helt klare formål at bane vejen for et større generationsskifte i partiet med henblik på at køre en yngre borgmesterkandidat i stilling til valget i 2021.

Nu lykkedes det imidlertid Socialdemokratiet at erobre borgmesterposten fire år før det stod i strategiplanen efter en meget målrettet valgkamp med flere nye kandidater i rækkerne. Det lykkedes således at få fem nye ansigter valgt ind i byrådet til at supplere veteranerne Ole Bollesen, Christian Haubuf og Jan Fischer.

På valgaftenen lykkedes det også at få Ole Bollesen kørt helt frem i forreste linje med støtte fra den øvrige venstrefløj, så Venstre med daværende borgmester Claus Wistoft i spidsen måtte bide i det sure æble og aflevere nøglerne til borgmesterkontoret trods et flot valg til både Venstre og Wistoft personligt.

Laver ikke en Wammen

Ole Bollesen understreger overfor Lokalavisen, at han ikke har i tankerne at overlade rorpinden til en partifælle resten af denne valgperiode.

"Det har jeg overhovedet ikke tænkt på, og det bliver slet ikke aktuelt. Jeg er valgt for fire år, og det opfylder jeg."

I det aftalepapir, der blev udkommet af kommunalvalget i 2017, fik tidligere borgmester, nu 1. viceborgmester Claus Wistoft (V), ellers skrevet ind, at i tilfælde af at Ole Bollesen stoppede før tid, skulle Wistoft ringe med klokken til byrådsmøderne.

Den juridiske holdbarhed af dette punkt i aftalepapiret blev dog hurtigt vurderet til at være lig nul.

Publiceret 13 January 2020 14:30