Kirstine Bille, der her ses sammen med partifællen, SFs benjamin Morten Siig Henriksen, er klar til en ny runde i lokalpolitik, når den tid kommer. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Kirstine Bille, der her ses sammen med partifællen, SFs benjamin Morten Siig Henriksen, er klar til en ny runde i lokalpolitik, når den tid kommer. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Kirstine Bille klar til sjette periode i lokalpolitik

Folkesocialisten, der runder de 60 i år, er langt fra mæt af politik endnu

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK "Jeg har meddelt min partiforenings bestyrelse, at jeg gerne genopstiller som borgmesterkandidat, hvis man vil have det," siger Kirstine Bille.

Det vil SF'erne uden tvivl, men det skal formelt afgøres på et medlemsmøde senere i 2020, hvor Kirstine Bille i øvrigt runder de 60.

Dåbsattesten betyder dog intet for hende i politisk sammenhæng.

"Jeg føler fortsat, at jeg har en masse at give lokalpolitisk, og jeg har det fint med at blive ældre og kunne trække på den erfaring, som jeg har erhvervet gennem årene," siger folkesocialisten, der tidligt blev pragmatiker og barberede Karl Marx.

6. gang

Det bliver hendes sjette periode som byrådspolitiker. Det begyndte med fire år i Ebeltoft Kommunalbestyrelse, før hun sneg sig med i det første Syddjurs Byråd efter kommunesammenlægningen i 2005 sammen med partifælle, afdøde Bo Fibiger.

Herfra gik det stærkt og ved valgene i 2009, 2013 og 2017 lå hun henholdsvis nummer et og to på listen over antal personlige stemmer.

Kulminationen kom allerede i 2009, hvor hun blev valgt til borgmester efter en konstitueringsfase, der først bragte Claus Wistoft (V) i borgmesterstolen, siden Jesper Mathiesen (S) og slutteligt den største personlige stemmesluger, Kirstine Bille.

SF ville være ilde stedt uden hendes stemmemagi og dygtighed til at markere partiet i lokalpolitik.

Derfor bliver hun også kåret, når den tid kommer.

Publiceret 22 January 2020 18:43