Foto: Syddjurs Kommune

Foto: Syddjurs Kommune

Borgmesterkandidat: Fem spørgsmål til Michael Stegger Jensen

Den nye borgmesterkandidat er endnu i gang med sin første byrådsperiode, men han håber på borgmestertitlen ved næste valg. Lokalavisen har stillet ham fem spørgsmål

Af
Katharina Andersen

Syddjurs Fællesledelsen har peget på dig som borgmesterkandidat:

Hvorfor har du sagt ja?

Det har jeg, fordi jeg føler, jeg kan bidrage med noget nyt. Det, jeg vil bidrage med, er en ny måde at drive politik på. Ole Bollesen har startet det med sine 'walk and talk', og der skal være meget mere åbenhed i politik. Derfor vil jeg fortsætte det arbejde, hvis jeg bliver valgt. Jeg vil også gerne understrege, at der er peget på mig af bestyrelsen, men vores medlemmer skal stadig sætte kryds ved mig også. Det er vigtigt, men jeg er stolt og glad for det.

Hvorfor blev det dig?

Hvis jeg skal lægge beskedenheden til side, så fik jeg et rigtig godt valg sidst. Jeg blev gruppeformand og kom senere med i Økonomiudvalget, og det ser jeg som en test, hvor jeg skulle vise, om jeg kunne klare det. Men jeg bestod den del, vil jeg mene.

Du er i gang med sin første periode i byrådet: Hvad betyder det for dig som potentiel borgmester?

Det er helt klart en overvejelse, jeg har gjort mig. Om jeg er klar fagligt. Men vores byrådsgruppe bidrager alle med viden – også til mig, og vi supplerer hinanden fremadrettet. Jeg kommer til at bruge deres kompetencer til at dygtiggøre mig, og jeg er sikker på, vi får et godt samarbejde.

Hvordan vil en borgmestertitel ændre din måde at være på i det offentlige rum?

Jeg færdes allerede meget ude blandt borgerne, og det er min ambition at blive ved med det. Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester i Holbæk, har et åbent kontor engang hvert kvartal et eller andet sted i Holbæk – og det vil også være min ambition at holde åbent en dag eller to, så borgerne kan møde borgmesteren og så have en embedsmand ved min side, så vi sammen kan svare på deres spørgsmål. Jeg er stor tilhænger af borgerindragelse, og jeg vil håbe at komme til at høre meget mere til de borgere, vi ikke hører fra så tit.

I går glip af borgmestereffekten: Hvad tænker du om det?

Det er ærgerligt. Det er ingen hemmelighed, at jeg havde overvejet, om Ole Bollesen kunne tage et år mere, og så kunne vi skifte. Men han har sagt nej, og det har jeg kæmpe respekt for. Det fortæller også meget om ham som person. Hvilken ordentlighed han har. Ole Bollesen har meddelt, at han vil stå ved min side i en kampagne. Jeg har allerede oplevet en meget overvældende interesse og positive tilbagemeldinger, så jeg er meget fortrøstningsfuld.

Publiceret 23 January 2020 18:00