Arkivfoto

Arkivfoto

Business Region Aarhus: En ny midtjysk motorvej kan ikke aflaste Østjyske Motorvej E45

VVM-undersøgelse fra Vejdirektoratet viser, at det haster med en udvidelse af Østjyske Motorvej E45, lyder det i en fælles udtalelse fra de tolv kommuner i Business Region Aarhus

Af
Lars Norman Thomsen

En ny midtjysk motorvej kan ikke aflaste Østjyske Motorvej E45. Det fremgår tydeligt af VVM-redegørelsen, at trængslen på Østjyske Motorvej nu er så omfattende, at det haster med en udvidelse, fastlår de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus i en pressemeddelelse.

"VVM-undersøgelsen om en midtjysk motorvej viser, at trængslen på Østjyske Motorvej E45 er overvældende og i dag nået til et meget kritisk niveau. Undersøgelsen viser nemlig, at en ny midtjysk motorvej ikke vil kunne aflaste trængslen på Østjyske Motorvej E45, til gengæld vil den kunne aflaste Vejle Fjord broen," udtaler formanden for Business Region Aarhus, Kasper Glyngø, Borgmester i Hedensted.

Formanden peger på i pressemeddelelsen, at disse tal fremgår af VVM-undersøgelsens vurdering af trafikale effekter:

1. En ny midtjysk motorvej kun aflaster Østjyske Motorvej E45 med 300-900 biler pr hverdagsdøgn

2. Modsat vil en ny midtjysk motorvej kunne aflaste Vejle Fjord broen med 3.000-5.900 biler pr. hverdagsdøgn.

"Det er ikke overraskende. Østjyske Motorvej E45 fra Vejle-Randers er i dag en af Danmarks mest trafikerede motorveje. I de kommende år vil trafikken endda stige meget mere. Hovedårsagen er væksten og den meget stor pendling mellem byerne i Østjylland samt ikke mindst, at 15-20% af den samlede trafik på motorvejen er lastbiler," udtaler Kasper Glyngø.

"Østjylland er det største vækstområde uden for hovedstadsområdet. VVM-undersøgelsen understreger derfor, at udvidelsen af alle strækninger på E45 fra Vejle Nord til Randers Nord bør have højeste prioritet for Folketinget og Regeringen. Business Region Aarhus er allerede i tæt dialog med Regeringen og Folketinget, så udvidelsen af E45 får en meget høj prioritet, når regeringen senere på året fremlægger forslag til investeringer i infrastruktur," forsikrer Hedensted borgmesteren i dette partsindlæg.

Business Region Aarhus består af de 12 østjyske kommuner Hedensted, Horsens, Skanderborg, Samsø, Odder, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Aarhus.

Samarbejdet omfatter et befolkningsgrundlag på 1 mio. borgere.

Østjylland skiller sig sammen med hovedstadsområdet ud som Danmarks to markante vækstområder for industrieksport med hhv. 23 procent og 36,6 procent af Danmarks samlede industrieksport.

Publiceret 30 January 2020 21:10