Direktør for Maltfabrikken Kristian Krog afviser pure, at den nye restauratør slipper for at betale husleje.

Direktør for Maltfabrikken Kristian Krog afviser pure, at den nye restauratør slipper for at betale husleje. "Det vil være at skyde os selv i foden," lyder det fra direktøren.

Maltfabrikken afviser husleje-rygter

"Det vil være at skyde os selv i foden," lyder det fra direktøren

Af
Simon Carlson

Ebeltoft Til sommer slår Maltfabrikken for alvor dørene op til byens og områdets nye samlingspunkt indeholdende blandt andet bibliotek, spillested og helt nyt spisehus. Sidstnævnte har fået flere rygter til at svirre i Ebeltoft, da der pludselig var forlydender om, at den nye restauratør, som overtager forpagtningen af spisehuset, ville slippe for at betale husleje i Maltfabrikken og dermed starte med nogle væsentligt bedre økonomiske vilkår end byens øvrige restauratører.

Vi har derfor forholdt Maltfabrikkens direktør Kristian Krog de verserende rygter, som han straks maner i jorden.

På markedsvilkår

"Det kan jeg med stor glæde afkræfte. Maltfabrikken er en erhvervsdrivende fond, og vi skal derfor leve op til fondsloven og Skats krav om at agere på markedsvilkår. Dette har vi gjort ved at spørge Syddjurs Kommune til råds om lejeniveau og forespørge Skat til råds om markedsleje. Med hensyn til forpagtningen af Lundbergs Spisehus har vi kørt et professionelt udbud med en ekstern konsulent. I forhold til forpagtningen af spisehuset har vi indgået kontrakt med nogle dygtige folk, og vores advokat har udarbejdet forpagtningskontrakten helt i stil med andre sammenlignelige institutioner," fortæller Kristian Krog.

Skud i foden

Direktøren understreger ligeledes, at selv om Syddjurs Kommune er involveret i Maltfabrikken, så er det Fonden Den Ny Maltfabrik, der skal drive projektet, og her er udlejning den vigtigste indkomst.

"En vigtig note i denne sammenhæng er, at den juridiske konstruktion som driver Maltfabrikken er sin egen. Det er ikke Syddjurs Kommune eller andre offentlige instanser. Dette betyder at vi hvert år skal tjene vores egne penge, og vores primære indtægtskilde er at leje ud. Så vi ville skyde os selv i foden hvis vi ikke tog leje for arealerne i den transformerede Maltfabrik," konstaterer Kristian Krog.

Maltfabrikken slår for alvor dørene op for byens om områdets nye samlingssted til sommer.

Maltfabrikken slår for alvor dørene op for byens om områdets nye samlingssted til sommer.

Publiceret 30 January 2020 10:11