Direktør i Procater Michael Laursen fandt de perfekte lokaler i Mørke, da han var på udkig efter mere albuerum til sin virksomhed. Foto: Procater

Direktør i Procater Michael Laursen fandt de perfekte lokaler i Mørke, da han var på udkig efter mere albuerum til sin virksomhed. Foto: Procater

Syddjurs har afviklet Udviklingsparken

Fødevaregrossist overtager ejendommen på Fabriksvej i Mørke og rykker virksomheden fra Randers til Djursland

Af
Simon Carlson

Mørke Syddjurs Udviklingspark blev aldrig i virkeligheden den gode historie, som forlægget havde udset den til at blive. Da Syddjurs Kommune i 2013 købte ejendommen på Fabriksvej i Mørke, som tidligere husede Miliken, var ambitionerne ellers ganske store, og Syddjurs Udviklingspark blev ved den lejlighed kaldt et pejlemærke for vækst og udvikling i Syddjurs Kommune.

Sådan blev det aldrig. Efter et par år med underskud i udviklingsparken valgte Syddjurs Kommune at placere sin erhvervsservice hos Væksthus Midtjylland og satte i 2016 ejendommen på Fabriksvej til salg.

Det er nu lykkedes at sælge ejendommen, som ved årsskiftet er overdraget til Michael Laursen Ejendomme ApS.

Skindet på næsen

Bestyrelsen i Den Erhvervsdrivende Fond Syddjurs Udviklingspark vil ikke løfte sløret for salgssummen, men bestyrelsesmedlem og byrådsmedlem Kirstine Bille (SF) er dog godt tilfreds med salget.

"Investeringen er ikke helt hentet hjem, men vi kommer derfra uden at skulle betale ekstra gæld. Vi får indfriet kreditforeningslån og kassekredit. Vi har skindet på næsen, og det er rigtig, rigtig dejligt. Så er der måske lidt tilovers. Det er nok småpenge, og de skal ifølge fundatsen gå til erhvervsudvikling i Syddjurs Kommune," siger Kirstine Bille.

Virksomhed i vækst

Den nye ejer Michael Laursen driver til daglig fødevaregrossisten Procater, der i dag ligger i Randers. Igennem de seneste år er virksomheden vokset støt, og tiden var således inde til at søge mod større albuerum. Det fandt Michael Laursen i Mørke.

"Vi har længe været ude og kigge efter, hvor der var noget mere plads. Da vi faldt over den her ejendom, så forelskede vi os bare i den, og så var det faktisk en 'no brainer', at det skulle være den. Den har den plads, og det der ellers skal til, for at vi kan vokse yderligere," fortæller Michael Laursen.

Indretningen i gang

Arbejdet med at klargøre lokalerne til fremover at skulle indeholde Procater er allerede godt i gang. Der går dog stadig en rum tid, inden alt er klar til at virksomheden kan rykke direkte fra den nuværende adresse i Randers til Fabriksvej i Mørke.

"Udvendigt bærer bygningen lidt præg af, at der ikke er gjort så meget ved den. Indvendigt ser det ret fornuftigt ud, men den skal selvfølgelig indrettes til vores behov. Der er kontorer, der skal laves om og nogle haller med køl og frys, der skal laves om. Vi har sat en tidsramme, der hedder et års tid. Om det så bliver et helt eller et halvt år eller ni måneder, det er svært at sige, men hvis alt går vel, så flytter vi inden for et år," siger Michael Laursen.

Lige nu er det således også planen, at de virksomheder, der holder til i lokalerne på Fabriksvej, kan blive i bygningen. Det afhænger dog stadig af, hvordan indretningen af Procater præcis kommer til at ligge i bygningen, hvorfor der endnu ikke kan udstedes garantier på det punkt, forklarer Michael Laursen.

Procater distribuerer dagligt fødevarer - frisk fisk, mejeriprodukter, kød, grønt, diverse konserves - drikkevarer og nonfood-artikler til restauranter, hoteller, slagtere, storkøkkener, fastfood-forretninger, cafeteriaer, kantiner til både det offentlige og private i hele Jylland.

Virksomheden blev stiftet 1. april 2012 af Michael og Gitte Laursen.

Overdraget 31.12

Mangler lige at skrive under på et papir. Handleer berigtiget og pengene overført.

Vi har skindet på næsen. Det er rigtig rigrigtig dejligt. Kreditforeningslån og kassekredit der bliver indfriet. og så er der muligvis lidt tilovers. Det skal ifølge fundatsen gå til erhvervsudvikling i Syddjurs Kommune. Det er nok småpenge, men det er beskrevet, hvordan de penge skal anvendes.

Michael Jørgensen pakning af fødevarer.

Virksomheder fortsætter. Han bruger de to tomme haller til sin virksomhed.

Publiceret 12 February 2020 14:30